STER Advertentie

Vraag je eigen opdrachtcompositie aan!

 

Orkesten, concertseries en subsidieverstrekkers hebben minder en minder geld beschikbaar voor opdrachtcomposities. Daarom moeten we oude tijden laten herleven, vindt Floris Kortie. Want lange tijd is het gebruikelijk geweest om voor bijzondere gelegenheden muziek te bestellen bij componisten. Een groot deel van de klassieke muziek is te danken aan dit mecenaat. Zou dat weer in zwang kunnen raken?

Oproep!

Zijn je ouders 25 jaar getrouwd? Is je eerste kind geboren? Iemand de liefde verklaren? Je dode cavia eren? Bestel een op maat gemaakt muziekstuk! Je helpt de muziek vooruit én je hebt er zelf ook nog wat aan. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Laat ons weten voor welke gelegenheid je muziek wilt laten componeren, wat je wensen zijn en welk budget er beschikbaar is. Wij koppelen je dan, in overleg uiteraard, aan één van de geweldige componisten die ons land rijk is en wie weet krijgt jouw muziek komend seizoen een heuse première in Podium Witteman.

Wat kost nieuwe muziek?

Dat hangt af van de bezetting, de duur en de moeilijkheidsgraad. Al vanaf een paar honderd euro kun je iets laten componeren. Zie voor een prijsindicatie de honorariumtabel van het Fonds Podiumkunsten.

Wanneer krijg ik reactie?

In verband met de zomerstop kan het even duren voor je reactie krijgt. We proberen voor 9 september iedereen te beantwoorden.