Het Verhaal
NTR

#4 - Human Strings - Tineke & Judith Steenbrink (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Het Verhaalchevron right
  3. #4 - Human Strings - Tineke & Judith Steenbrink (S02)

vr 12 november 2021

In deze aflevering van ‘Human Strings’ hoor je de tweelingzussen Tineke en Judith Steenbrink, artistieke leiders van het ensemble Holland Baroque. De zussen zijn dag en nacht volledig met elkaar verbonden, waar ze ook zijn. Twee mensen, maar één bewegend wezen. Zonder elkaar kunnen ze niet goed functioneren. 

Ze zijn bijzonder verbonden met elkaar, maar tegelijkertijd verschillen zij enorm over een klein detail en dat levert een enorme strijd op tussen de twee artiesten. Twintig jaar lang duurde een meningsverschil over een klein muziekdetail, dat niet eens voor het publiek te horen is. Hoe kan dat?

En, toen ze klein waren, hebben ze met elkaar een existentiële afspraak gemaakt. Zijn ze die afspraak vergeten en kunnen we een wonder verwachten waardoor alle detailruzies vergeten zullen worden? 

Podcastmaker Fatos Vladi interviewde voor Human Strings vier duo’s van musici die niet alleen een muzikale, maar ook een familieband delen. Deze acht topmusici vertellen hoe zij door muziek verbonden zijn met hun familielid. Hoe communiceren zij via muziek? Hoe verbonden zijn zij; hoe beroeren zij elkaars snaren? 

Human Strings is mogelijk gemaakt met steun van het NPO-fonds en is een podcast van NPO Klassiek en NTR.