Het Verhaal
NTRVPRO

#2 - Human Strings - Bart & Julian Schneemann (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Het Verhaalchevron right
  3. #2 - Human Strings - Bart & Julian Schneemann (S02)

vr 29 oktober 2021

Vader en zoon Bart en Julian Schneemann zijn bekende gezichten in de Nederlandse muziekwereld. Bart is hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble. Julian is pianist en componist. 

Beide mannen zouden liever via muziek hun gevoelens uiten. Daarom heeft Fatos Vladi hen gevraagd of ze elkaar een muzikale brief wilden sturen. Zij gaan de brieven van elkaar lezen (beluisteren) en vertellen aan Fatos wat de brief betekent. 

Er zitten veel verrassingen in beide brieven. Maar de grootste verrassing is een fragment muziek in de brief van Julian aan zijn vader Bart. Het is een zeer bekend muziekstuk voor Bart, maar het blijkt heel lastig om de boodschap van Julian te begrijpen, te ontcijferen. 

Wat wil Julian tegen zijn vader Bart zeggen?

Podcastmaker Fatos Vladi interviewde voor Human Strings vier duo’s van musici die niet alleen een muzikale, maar ook een familieband delen. Deze acht topmusici vertellen hoe zij door muziek verbonden zijn met hun familielid. Hoe communiceren zij via muziek? Hoe verbonden zijn zij; hoe beroeren zij elkaars snaren? 

Human Strings is mogelijk gemaakt met steun van het NPO-fonds en is een podcast van NPO Klassiek en NTR.