Passaggio De Vier Jaargetijden: Herfst:

De herfst is een schitterend seizoen. De natuur neemt afscheid met een groots gebaar en biedt een weelde aan kleuren en geuren; Het seizoen is van oudsher een sterke bron van inspiratie voor de muziek. Kortom, de herfst is een goede reden voor NPO Radio 4 presentator Lex Bohlmeijer om de stoute schoenen aan te trekken en de studio te verlaten voor zijn serie De Vier Jaargetijden van Passaggio. Ditmaal staat het hart van ons land centraal, het grootste aaneengesloten natuurgebied dat Nederland rijk is: De Veluwe. In vijf radio-uitzendingen roept Lex de schoonheid en de diversiteit van het landschap op; en de geur van de herfst.

Podcast afleveringen

Van Otterlo naar Schaarsbergen

Vanaf Otterlo is de tocht naar Nationaal Park de Hoge Veluwe niet ver. Museum Kroller-Muller staat op de planning om daarna een kijkje te nemen in het bijzonder natuurgebied Planken Wambuis met glooiende heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Lex fietst daarna verder naar Schaarsbergen om de nacht door te brengen.

Van Uddel naar Otterlo

Vanaf Uddel vertrekt Lex in alle vroegte richting de mooie heide en bijzondere zandverstuivingen van het Kootwijkerzand. Het monumentale Radio Kootwijk zal hij ook binnengaan. Na al het moois van Kootwijk reist Lex verder met de fiets richting Otterlo.

Van Schaarsbergen naar Park Veluwezoom

Vanuit Schaarsbergen fietst Lex Nationaal Park Veluwezoon in, met het bijzonder mooie natuurgebied De Posbank. Verder fietsend door de Veluwe eindigt Lex zijn reis in het bezoekerscentrum van de Veluwezoom met prachtige live muziek van het Puellae Kwartet.

Van Emst naar Kootwijk

Na in alle vroegte op zoek te gaan naar wild in Gortel, fietst Lex naar een van de oudste bossen van Nederland: het Speulderbos. In die sprookjesachtige omgeving gaat hij op zoek naar paddestoelen en ander natuurschoon om vervolgens te eindigen in Uddel.

Van de kop van Hattem aan de IJssel naar Emst

In Hattem bij de uiterwaarden van de IJssel begint Lex zijn fietstocht dwars door de Veluwe. Daar gaat hij onderlangs de heide van Woldberg om via de mooie Tongerense Heide zijn kamp op te slaan in Emst.