Opium
AVROTROS

Het gesprek - Conny Janssen (24 maart 2023)

  1. Podcastschevron right
  2. Opiumchevron right
  3. Het gesprek - Conny Janssen (24 maart 2023)

vr 24 maart 2023

Brecht van Hulten in gesprek met Conny Janssen, choreograaf en artistiek leider van haar eigen gezelschap 'Conny Janssen danst'.

Momenteel danst het Rotterdams gezelschap de productie 'FRAMED'.

In FRAMED maken we kennis met twaalf figuren, allen bewoners van dezelfde stad. In aaneengeschakelde scènes ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen.

 
 

Na de grote zaalvoorstellingen 'HOME', 'BROOS' een 'KIEM', die allen vanuit een sterk persoonlijke urgentie gemaakt zijn, maakt choreograaf Conny Janssen met 'FRAMED' een voorstelling over de chaotische en verwarrende tijd waarin wij leven.

Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat breed bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, waarin hoogkwalitatieve dans altijd centraal staat. De thematiek van de grote stad vormt een belangrijke voedingsbodem. Conny Janssen is specialist in het creëren van voorstellingen op locatie: van schouwburg tot fabriekshal, van kerk tot parkeergarage. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst Conny Janssen haar dans in een breder perspectief.