Opium
AVROTROS

Het gesprek - Bas Kosters (18 maart 2022)

  1. Podcastschevron right
  2. Opiumchevron right
  3. Het gesprek - Bas Kosters (18 maart 2022)

vr 18 maart 2022

Andrea van Pol in gesprek met Bas Kosters.

In 2022 vindt eenmalig een bijzondere editie plaats van De Grote Kunstshow, geheel gewijd aan Bas Kosters, een van Nederlands meest eigenzinnige modekunstenaars. In Arnhem, Amsterdam en Utrecht zal De Grote Kunstshow worden opgevoerd.

De Grote Kunstshow met Bas Kosters is een anderhalf uur durende show, waarin de mode, tekeningen, poppen, wandkleden en andere uitingen van Bas Kosters theatraal tot leven worden gewekt. Met licht, muziek, monologen, interviews en theater worden hoogtepunten uit Kosters multidisciplinaire oeuvre gepresenteerd en – vooral – de drijfveren en verhalen hierachter voor het voetlicht gebracht. Genderidentiteit, schoonheidsidealen, overconsumptie, kwetsbaarheid en erotiek zijn de fascinaties van Bas Kosters – ideale ingrediënten voor een prikkelende Kunstshow. De Vlaamse theatermaker Lucas de Man presenteert de Kunstshow.

Bas Kosters (1977) is een Nederlandse modeontwerper en kunstenaar die bekend staat om zijn overrompelende, eigenzinnige beeldtaal. Kosters won in 2003 de Robijn Fashion Award met zijn afstudeercollectie ‘Two Teacups and a Frying Pan’ en richtte in 2005 de Bas Kosters Studio (BKS) op. Daarna ontving hij de Dutch Fashion Incubator Award (2009), de Dutch Fashion International Incubator Award (2009) en recent het prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds Mode Stipendium (2018). Kosters is een multidisciplinair talent en beschouwt mode als een van zijn ‘talen’, naast illustraties, schilderijen, poppen, wandkleden en ander grafisch werk.