Passaggio De Vier Jaargetijden: Texel:

Lex Bohlmeijer gaat de paden op en de lanen in, om het begin van de zomer te vieren. Hij is op Texel voor de zomerversie van De Vier Jaargetijden van Passaggio. Zo gaat hij op zoek naar bijzondere Texelaars, de mooiste stukken natuur, en eh… natuurlijk ook naar schapen, vogels én muziek voor het echte eilandgevoel.

Podcast afleveringen

Zomer op Texel V

Aan het begin van elk seizoen ga ik de natuur in, om vijf uitzendingen te maken waarin de liefde voor de natuur, de sensualiteit van het seizoen en de kleuren van de muziek een organische eenheid vormen. Deze zomer ben ik een week lang op Texel, klein Nederland, zoals ze dat noemen. Op de laatste dag ga ik naar De Hors, het schitterende zuiden van het eiland. Het gaat over schilderen, licht, en ik vind gezelschap in een aantal luisteraars!

Zomer op Texel IV

Aan het begin van elk seizoen ga ik de natuur in, om vijf uitzendingen te maken waarin de liefde voor de natuur, de sensualiteit van het seizoen en de kleuren van de muziek een organische eenheid vormen. Deze zomer ben ik een week lang op Texel, klein Nederland, zoals ze dat noemen. Op de vierde dag maak ik er vakantie van: een dagje naar het strand. Zwemmen in zee dus. Met een verhaal van Jan Wolkers.

Zomer op Texel III

Aan het begin van elk seizoen ga ik de natuur in, om vijf uitzendingen te maken waarin de liefde voor de natuur, de sensualiteit van het seizoen en de kleuren van de muziek een organische eenheid vormen. Deze zomer ben ik een week lang op Texel, klein Nederland, zoals ze dat noemen. Op de derde dag maken we kennis met een paar originals van Texel. Het is een eiland van cowboys, vrijbuiters, paradijsvogels.

Zomer op Texel II

Aan het begin van elk seizoen ga ik de natuur in, om vijf uitzendingen te maken waarin de liefde voor de natuur, de sensualiteit van het seizoen en de kleuren van de muziek een organische eenheid vormen. Deze zomer ben ik een week lang op Texel, klein Nederland, zoals ze dat noemen. Op deze tweede dag proef ik de lekkerste oester van mijn leven midden op het wad. En ik kijk met een fotograaf naar een broedkolonie van 3500 Grote Sterns

Zomer op Texel I

Aan het begin van elk seizoen ga ik de natuur in, om vijf uitzendingen te maken waarin de liefde voor de natuur, de sensualiteit van het seizoen en de kleuren van de muziek een organische eenheid vormen. Deze zomer ben ik een week lang op Texel, klein Nederland, zoals ze dat noemen. En op deze eerste dag wordt dat volledig waargemaakt. Wat een schitterend landschap. En wat een rust en ruimte. Leeg en warm. Mooie mensen ontmoet ook ...