Nieuwe Filmmuziek Op 4
VPRO

#118 - Cornel Wilczek - Talk To Me

  1. Podcastschevron right
  2. Nieuwe Filmmuzi ...chevron right
  3. #118 - Cornel Wilczek - Talk To Me

wo 13 september 2023

Muziek van Cornel Wilczek bij de Australische horrorfilm Talk To Me (2022) van tweelingbroers Danny en Michael Philippou.

Wanneer je de gebalsemde hand van vermoord medium vastpakt en zegt: ‘Praat met me’, krijg je toegang tot de wereld van de geesten. Waar het louter treurnis en ellende is. Op het eerste gezicht zoveelste horrorfilm waarin dwaze tieners de deur naar de onderwereld openzetten, met alle bloederige gevolgen van dien. Maar... deze variant slaagt er desondanks in de kijker bij de keel te grijpen en achter te laten met een prettig-ongemakkelijk gevoel.

Muziek van Cornel Wilczek, een Australische filmcomponist en producer. Experimenteren en nieuwe geluiden verzinnen - dat zijn z’n drijfveren, door zelf ontwikkelde elektronica te combineren met akoestische instrumenten. Overigens treedt hij ook op als artiest onder de naam ‘Qua’. In zijn eigen studio in Melbourne werkt een collectief van componisten en geluidstechnici aan muziek voor tv en film. De muziek van Wilczek wordt in de film afgewisseld met onder andere populaire hiphopnummers en zelfs een bekend nummer van Edit Piaf: la Foule - waarvan een opmerkelijke remix te horen is, gemaakt door Richard Carter.