Nieuwe Filmmuziek Op 4
VPRO

#107 - Ramin Kousha - Leila's Brothers

  1. Podcastschevron right
  2. Nieuwe Filmmuzi ...chevron right
  3. #107 - Ramin Kousha - Leila's Brothers

wo 26 april 2023

Muziek van Ramin Kousha, bij de film Leila’s Brothers - een Iraans drama uit 2022 van Saeed Roustayi. Gelaagde film die al is vergeleken met The Godfather, al is het eerder een corruptie- dan een misdaadepos. Centraal staat een straatarme Iraanse familie, met aan het hoofd een tachtigjarige vader die het veiligstellen van zijn eigen positie als patriarch belangrijker vindt dan de toekomst van zijn kroost. Ondertussen probeert dochter Leila met haar vier broers een bonafide winkeltje van de grond te krijgen.

De muziek bij de film is van Ramin Kousha, maar helaas is hiervan nog maar één nummer verkrijgbaar, hopelijk komt ook de rest nog uit als album. Verder in deze podcastaflevering een paar voorbeelden van ander werk van Kousha, die al voor meer dan 40 films muziek geschreven heeft, en voor een reeks commercials op de Amerikaanse televisie.

Kousha is van Iraanse afkomst, maar woont en werkt in de Verenigde Staten als componist en musicus. En zoals bij veel hedendaagse filmmuziek maakt ook hij gebruik van een combinatie van elektronische klanken in combinatie et strijkers en piano. Fragmenten van de muziek bij Sun Children, RadioFlash, The Warden, 5th Passenger en Sharknado.