Nieuwe Filmmuziek Op 4

#24 - Hans Zimmer - Wonder Woman 1984 + Interstellar

VPRO
  1. Podcastschevron right
  2. Nieuwe Filmmuzi ...chevron right
  3. #24 - Hans Zimmer - Wonder Woman 1984 + Interstellar

do 18 februari 2021

Muziek van Hans Zimmer, bij de recente film Wonder Woman 1984 èn in de bonus met Noa Johannes: Interstellar. Wonder Woman 1984 is een film uit 2020 van Patty Jenkins, het is een vervolg op een blockbuster uit 2017. Hoofdpersonage Diana Prince alias ‘Wonder Woman’ is fulltime archeoloog en parttime superheld. Ze lost stilletjes allerlei misstanden in het Washington van de jaren tachtig op. Als een eeuwenoude ‘wenssteen’ in handen valt van een geflopte zakenman, verspreiden de problemen zich echter als een olievlek over de wereld, en moet Wonder Woman de boel weer zien te redden. Een tamelijk ridicule plot, dat is waar, maar regisseur Jenkins maakt er een fraai visueel spektakel van.

De muziek van Hans Zimmer is wat je ervan mag verwachten: hij heeft in dit geval heel goed geluisterd naar de Carmina Burana van Carl Orff - al gaat het te ver om te zeggen dat Zimmer hier de boel bij elkaar gekopieerd heeft! Daarvoor maakt Zimmer er dan toch weer te veel echte Hans Zimmer-muziek van, dus groot, groter, grootst en met als begrijpelijk doel het bioscooppubliek te overdonderen en mee te slepen op een spektakel en avontuur. En daar is hij ruimschoots in geslaagd.

Hans Zimmer kennen we verder van zijn muziek bij films als Gladiator, Dark Phoenix, Dunkirk, The Dark Knight Rises, Pirates of the Caribbean, Inception, The Lion King, en nog veel meer, en dan dus ook Interstellar. Daarin gaat het ook al over grootse zaken (de hele wereld moet gered worden) maar centraal staat net zo goed de relatie tussen een vader en een dochter. 'Je komt toch wel terug, papa?'


Themyscira 3'51"

Games 5'18"

1984 7'04"


en fragmenten uit Interstellar.