Movie Masters

#6 - Ennio Morricone

  1. Podcastschevron right
  2. Movie Masterschevron right
  3. #6 - Ennio Morricone

za 30 juli 2022

Dit is de zesde en laatste aflevering van Movie Masters. Hierin staat centraal de componist Ennio Morricone.

Deze meastro is de Godfather van de filmmuziek. Met zijn Once Upon a Time in the West staat hij ferm op nummer 1 van de Filmmuziek Top 100. Hij maakte o.a. voor 500 films en televisie series de muziek. Hij is tevens de winnaar van een Oscar voor beste originele muziek, die hij in 2016 op 87-jarige leeftijd in ontvangst nam

We vieren zijn ongelofelijke talent en brengen je in de sfeer van de bijbehorende films met een speciale mix van soundtracks, filmfragmenten en interviews.

Deze laatste aflevering bevat een prijsvraag.  Ergens hoor je een stukje muziek wat daar niet hoort. Geen gemakkelijke opgave maar als je weet wat wij bedoelen stuur dan de oplossing naar jeroen.van.inkel@bnnvara.nl. Je maakt dan kans op een NPO Klassiek pretpakket. Als je in de prijzen valt krijg je hier een mailtje over.

Deze podcast is gemaakt door Jeroen van Inkel en Jeroen Schuyt. Ze kennen elkaar al sinds de middelbare school en zijn door de jaren heen altijd met muziek en audio bezig geweest. Destijds op cassettebandjes voor school nu in deze podcast voor NPO Klassiek / BNNVARA.

Alles over Ennio Morricone
Luister ook naar de podcast 'Alle wegen leiden naar Morricone'