Met de paplepel ingegoten
AVROTROS

#2 - Familie Fiselier

  1. Podcastschevron right
  2. Met de paplepel ...chevron right
  3. #2 - Familie Fiselier

zo 21 mei 2023

In aflevering 2 van 'Met de paplepel ingegoten' spreekt Selma van Dijk met de familie Fiselier: Marjolein Koetsier, Frans Fiselier en Maria Fiselier.

De Fiselier familie is een échte zangfamilie. Opa Frans sr. besloot op latere leeftijd zijn elektriciteitszaak in het kleine Losser te sluiten en maakte een carrièreswitch naar operazanger in het koor bij de Nationale Opera in Amsterdam. Sindsdien zijn ze niet te stoppen en maken de familieleden in binnen- en buitenland furore met hun zangkunsten. 

Marjolein Koetsier begon als mezzosopraan haar zangstudie aan het conservatorium in Groningen en sloot deze af bij Cora Canne Meijer aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zij is zangeres en zangcoach.

Frans Fiselier studeerde eveneens aan het Sweelinck conservatorium bij Cora Canne Meijer en zette zijn studie voort bij William Murray te Berlijn. Hij is bariton en hoofdvakdocent zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Maria Fiselier is mezzosopraan en werkte mee aan verscheidene operaproducties, onder meer bij De Nationale Opera. In 2018 was zij te zien in het programma Beste Zangers. Ze is tegenwoordig als solist verbonden aan de Komische Oper Berlin in Berlijn en presenteert tv-programma’s voor AVROTROS.