Met de paplepel ingegoten
AVROTROS

#1 - Familie Horsch

  1. Podcastschevron right
  2. Met de paplepel ...chevron right
  3. #1 - Familie Horsch

ma 15 mei 2023

Gregor Horsch: “Alles speelde zich in één kamer af beneden. Iemand was aan tafel zijn huiswerk aan het maken en de ander was aan het studeren. [...] Er zat geen dwang achter om te studeren, maar we hebben wel de omstandigheden gecreëerd, de mogelijkheid gecreëerd, dat er gestudeerd kón worden.”

In aflevering 1 van de nieuwe podcast Met de paplepel ingegoten spreekt Selma van Dijk met de familie Horsch: Gregor Horsch, Pascale Went, Caspar Horsch en Lucie Horsch. 

Gregor Horsch werd geboren in Duitsland en opgeleid aan de Musikhochschule van Freiburg bij Christoph Henkel en later aan het Royal Northern College of Music in Manchester bij Ralph Kirshbaum. Hij is eerste solocellist van het Concertgebouworkest. 

Pascale Went studeerde eveneens aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Zij is freelance celliste. 

Caspar Horsch is tweede violist bij het Concertgebouworkest sinds het seizoen 2022/2023.

Lucie Horsch speelt al blokfluit sinds haar vijfde, maar studeert inmiddels ook zang en piano. Zij heeft op jonge leeftijd al een Edison, een Opus Klassik en de Nederlandse muziekprijs gewonnen.

Selma gaat met deze musici in gesprek over het gezinsleven, muziekeducatie, de druk van het vak en haalt leuke anekdotes uit het verleden op. Wat is er nou écht voor nodig om op zo’n hoog niveau muziek te maken?