Ken je componisten
AVROTROS

#6 - Max Bruch: Melodie is de ziel van de muziek - 6. Dubbelconcert voor valsspelers (S04)

  1. Podcastschevron right
  2. Ken je componistenchevron right
  3. #6 - Max Bruch: Melodie is de ziel van de muziek - 6. Dubbelconcert voor valsspelers (S04)

di 30 mei 2023

Max Bruch is platzak als de Amerikaanse pianozussen Sutro op zijn pad komen. Ze bieden Bruch aan te helpen met de verkoop van het manuscript van zijn 'Eerste vioolconcert’... Maar wat gebeurt er met de dollars? Bruch draagt ook nog een 'Concert voor twee piano’s' aan de gewiekste zussen op.

We zijn aangekomen bij het einde, want in 1920 blaast Bruch, 82 jaar oud, zijn laatste adem uit.

In deze zesde en laatste aflevering vertelt Hans over Bruchs laatste levensjaren en het schandaal van de Amerikaanse Sutro-zussen. We sluiten deze serie af met Bruchs allerlaatste gepubliceerde werk, een guitig lied. Proost!

Meer over seizoen 4 van 'Ken je componisten'
In de zesdelige podcastreeks ‘Max Bruch: Melodie is de ziel van de muziek' neemt presentator Hans van den Boom zijn collega Pien 't Hart én de luisteraar mee in het leven en de muziek van de Duitse componist Max Bruch (1838-1920). Waarom kennen we eigenlijk alleen zijn 'Eerste vioolconcert'? Was zijn stijl te conservatief? Werd Bruch ‘gecanceld’ door de nazi’s? Hoog tijd om de vele prachtige melancholische melodieën uit de schaduw te halen en het rijke oeuvre van Bruch te herontdekken. Beluister de zes afleveringen en dompel je onder in de muziek van Bruch.