Ken je componisten

#1 - Sibelius... Méér dan Finlandia! - 1. Nee, dit is niét het volkslied van Finland (S03)

AVROTROS
  1. Podcastschevron right
  2. Ken je componistenchevron right
  3. #1 - Sibelius... Méér dan Finlandia! - 1. Nee, dit is niét het volkslied van Finland (S03)

di 11 januari 2022

‘Finlandia', een episch werk van Sibelius, ken je wel. Het is het officieuze volkslied van Finland. De beroemde hymne is erg mee-neuriebaar. Maar wat kan je nog meer over deze Finse componist vertellen? Rebecca voorspelt het al: waarschijnlijk niet zoveel.

Daar gaat Hans verandering in brengen. Ga mee op pad naar Finland en ontdek de verhalen van het strijdbare land, met de minstens net zo strijdbare Sibelius. Hans en Rebecca beginnen bij het begin. Finland, Hämeenlinna, 1865.

Meer over seizoen 3 van 'Ken je componisten'
In de reeks 'Sibelius... Méér dan Finlandia!' neemt Hans van den Boom zijn collega Rebecca - maar natuurlijk ook de luisteraar - mee in het leven en de muziek van de Finse componist Jean Sibelius. Sibelius is een man met een turbulent leven en ongrijpbare, maar zeer fascinerende, muziek. Zijn werk 'Finlandia' ken je waarschijnlijk wel; het is zelfs het officieuze volkslied van Finland. Maar er is nog zóveel meer te ontdekken. Want als je eenmaal denkt Sibelius te kennen, komt er elke keer weer opeens iets nieuws en verrassends op je pad. Beluister de zes afleveringen van de podcast en dompel je onder in een spoedcursus Sibelius.