Igor Stravinsky – Oren van een vos

Igor Stravinsky – Oren van een vos:

Over het caleidoscopische oeuvre van Igor Stravinsky – de componist die zichzelf telkens opnieuw uitvindt. Wat zijn de hoogtepunten? Hoe krijgt hij het voor elkaar om telkens als zichzelf te klinken? We vragen het aan violist Liza Ferschtman, dirigenten Jurjen Hempel en Daniel Reuss, schrijver en componist Elmer Schönberger en slavist Sjeng Scheijen. Igor Stravinsky - Oren van een vos is een NPO Radio 4/NTR podcast van programmamaker Bas Hagemeijer en presentator Hans Haffmans.

Podcast afleveringen

#5 - De laatste klokken

Over religieuze muziek, zijn tijd in de Verenigde Staten en zijn late werken.

#4 - Goede foute accenten

Hoe Russisch was de kosmopoliet Stravinsky eigenlijk? En hoe gaat hij om met tekst in zijn muziek?

#3 - Klank en uitklank

Over het uitvoeren van Stravinsky’s muziek en het beluisteren ervan. En over Stravinsky als pianist en dirigent van zijn eigen werk.

#2 - Dans

Over de lawaaiige première van Le Sacre du Printemps en over balletten die Stravinsky later zou componeren: Les Noces, Apollo en Orpheus.

#1 - Vuurwerk

Igor Stravinsky trekt de aandacht met een kort maar spetterend stuk voor orkest – ‘Vuurwerk’ – en beleeft zijn doorbraak bij de Ballets Russes van Sergej Diaghilev met de balletten De Vuurvogel, Petroesjka en Le Sacre du Printemps.

Vanaf 6 april in jouw feed: Igor Stravinsky – Oren van een vos

Over het caleidoscopische oeuvre van Igor Stravinsky – de componist die zichzelf telkens opnieuw uitvindt. Vanaf 6 april te beluisteren.