Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... Christiane Nieuwmeijer (9 september 2023)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Christiane Nieuwmeijer (9 september 2023)

za 9 september 2023

Zaterdag 9 september presenteerde lector Muziek in Onderwijs aan Hogeschool Leiden Christiane Nieuwmeijer Een goedemorgen met...

‘Powerful Play' staat bij de promotie van Christiane Nieuwmeijer in januari dit jaar. Met als ondertitel ‘Muzikaal spel geeft leerkrachten zelfvertrouwen.’ Het is het resultaat van tientallen jaren onderzoek en praktijkervaring in het muziekonderwijs.

Nieuwmeijer, geboren in 1965 in Bloemendaal, groeit op in Valkkoog, een klein dorpje in Noord-Holland. Daar krijgt ze haar eerste muzieklessen en al gauw blijkt muziek haar grote liefde en gaat ze schoolmuziek en zang studeren aan de conservatoria van Alkmaar en Utrecht.
Na haar studie geeft ze muziekles op basisscholen en aan leerkrachten van het basisonderwijs, werkt ze als muziekdocent op een Pabo en als hoofdvakdocent Methodiek/Didactiek Primair Onderwijs aan de opleiding Docent Muziek van het conservatorium Utrecht.

Omdat in het basisonderwijs veel leerkrachten het geven van muziekonderwijs moeilijk en eng blijken te vinden, begint Nieuwmeijer met een onderzoek naar hoe leerkrachten deze hindernissen kunnen overwinnen: eerst binnen de master Applied Music Education aan de University of Roehampton in Londen, daarna door promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam.  

Sinds 2020 is Nieuwmeijer lector Muziek in Onderwijs aan Hogeschool Leiden, waar ze samen met een team onderzoek doet naar ondersteuning en vernieuwing van het muziekonderwijs. Vanochtend presenteert ze haar favoriete muziek - én die van sommige leerlingen  -  in Een Goedemorgen Met Christiane Nieuwmeijer.