Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... Arend Jan Boekestijn (26 augustus 2023)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Arend Jan Boekestijn (26 augustus 2023)

za 26 augustus 2023

Zaterdag 26 augustus presenteerde opiniemaker Arend Jan Boekestijn Een goedemorgen met...

Toen hij ging studeren koos hij zijn vrienden uit op hun liefde voor klassieke muziek. En als hij zijn populaire podcast Europa Draait Door mag afsluiten met zelfgekozen muziek is het steevast klassieke muziek - Arend Jan Boekestijn zit vanochtend op zijn plek op deze zender.
Boekestijn, geboren in 1959 in Amstelveen, wil na de middelbare school eigenlijk fluit studeren, maar op instigatie van zijn vader wordt het toch Geschiedenis en Politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit. Na zijn studie gaat hij aan de slag bij het European University Institute te Florence en vanaf 1989 werkt hij bij de vakgroep Geschiedenis van de Universiteit Utrecht.
Nadat hij van 2003 tot 2006 lid is van de klankbordgroep van de Nederlandse Minister van Defensie, gaat hij van de Tweede Kamer in voor de VVD fractie met de portefeuilles defensie en ontwikkelingssamenwerking. Na enkele gevoelige kwesties die te boek komen te staan als ‘Boekestijntjes’ verlaat Boekestijn de Kamer en schrijft hij onder meer ‘de prijs van een slecht geweten’, over de ontwikkelingsindustrie en ‘Mijmeren aan Zee’: verzamelde essays over buitenlandse politieke thema’s.
Boekestijn is naast zijn werkzaamheden aan de Universiteit Utrecht en het University College Utrecht, te horen in twee succesvolle podcasts: samen met samen met Rob de Wijk in het BNR programma en de podcast ‘Boekestijn en de Wijk’ over internationale ontwikkelingen en samen met Tim de Wit in het vervolg op de Brexit Podcast, ‘Europa Draait Door’. Inmiddels is er ook een live editie van Europa Draait Door, waarmee Boekestijn en De Wit door Nederland toeren.
‘Een ramp’ noemde hij het samenstellen van Een Goedemorgen Met. ‘Er is te veel moois.’ De hele zomer werkte hij aan zijn lijst. Luister naar het resultaat in Een Goedemorgen Met Arend Jan Boekestijn.