Een goedemorgen met...
AVROTROS

08-04-2017: Een Goedemorgen Met... verouderingsonderzoeker Andrea Maier

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. 08-04-2017: Een Goedemorgen Met... verouderingsonderzoeker Andrea Maier

za 8 april 2017

Fragmenten

Andrea Maier

Andrea Maier (Duitsland, 1978) is verouderingsonderzoeker en hoogleraar Gerontologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoogleraar Interne geneeskunde - Geriatrie aan de University of Melbourne. Ook is ze hoofd van de Divisie Interne Geneeskunde, Longgeneeskunde, Geriatrie en Langdurige Zorg van het Royal Melbourne Hospital.

Maier studeerde geneeskunde aan de Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg en Universiteit van Lübeck. Tijdens haar studie begon zij haar onderzoek naar veroudering. Zij specialiseerde in de interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum, Nederland en koos vervolgens de subspecialisatie Ouderengeneeskunde.

Na haar studie en een summa cum laude promotie in 2008 aan de Rijksuniversiteit Leiden werd Maier in 2012 hoofd van de sectie ouderengeneeskunde en gerontologie aan het VU Medisch Centrum. Op 33-jarige leeftijd werd zij benoemd tot hoogleraar Interne geneeskunde, in het bijzonder Gerontologie. Hiermee werd zij de jongste hoogleraar in de interne geneeskunde ooit in Nederland.