Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een Goedemorgen Met... Ton Hoenselaars, Hoogleraar Engelse taal- en letterkunde: 21-04-2018

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een Goedemorgen Met... Ton Hoenselaars, Hoogleraar Engelse taal- en letterkunde: 21-04-2018

di 24 april 2018

Ton Hoenselaars is hoogleraar Vroegmoderne Engelse Literatuur en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde Engels aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Birmingham, en promoveerde aan het Shakespeare Instituut in Stratford.

Hij was de mede-oprichter en voorzitter van het Shakespeare-Genootschap van Nederland en Vlaanderen, en van ESRA, de ?European Shakespeare Research Association? die aan het begin stond van een nieuwe richting binnen Shakespeare Studies. Hij maakt tevens al een aantal jaren deel uit van het bestuur van de International Shakespeare Association in Stratford.

Naast zijn aanstelling aan de Universiteit Utrecht was hij de Sam Wanamaker Fellow bij Shakespeare?s Globe Theater in London, waar hij in 2012 ook de jaarlijkse Sam Wanamaker-lezing gaf.

Ton Hoenselaars heeft lezingen en gastcolleges gegeven in een groot aantal landen in Europa, Azië en Afrika, en in de Verenigde Staten. Hij publiceerde onder meer over Shakespeare en Italië, Shakespeare en tijdgenoten, en Shakespeare in Vertaling, en deed daarnaast veel onderzoek naar het Nachleben van Shakespeare. De fascinerende cultuurgeschiedenis van Shakespeare en zijn werk tijdens de afgelopen 400 jaar vormt ook het onderwerp van Hoenselaars? in augustus bij de Wereldbibliotheek verschenen boek Shakespeare Forever! Leven en werk, mythe en erfenis.