Een goedemorgen met...
AVROTROS

10-11-2018: Een Goedemorgen Met... componist Stephen Emmer

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. 10-11-2018: Een Goedemorgen Met... componist Stephen Emmer

za 10 november 2018

Acteur en componist Rutger de Bekker werd in 1972 geboren in het Brabantse Veldhoven, groeide op in een groot en muzikaal gezin, en wilde In 1958 werd Stephen Emmer geboren en hij reisde een groot deel van zijn jeugd met zijn moeder, die ballerina was, mee de wereld rond. Zijn vader is de voormalig nieuwslezer Fred Emmer. En zo leerde hij in een Indiase ashram blaasinstrumenten spelen, in de Carribean slagwerk en in Suriname gitaar. Weer terug in Amsterdam richtte hij een middelbare schoolband op met onder anderen Mathilde Santing. 

Maar uiteindelijk zag Emmer af van het live spelen en legde zich toe op het schrijven en componeren. Hij richtte het beroemde tijdschrift Vinyl op, waarin hij schreef over vernieuwende muziek. En als componist schreef hij muziek voor tv-series en films en leaders voor omroepen en programma? als Het NOS Journaal, RTL Late Night en RADIO 1 JOURNAAL. Maar hij schreef ook nummers voor grote namen als Lou Reed, Patti Austin en Chaka Kahn.

Op dit moment is hij bezig met zijn meest eigene, autononome werk, géén opdracht, waarin hij zowel de noten als het sounddesign voor zijn rekening neemt. Uiteindelijk moet het gaan klinken als verstilde pianomuziek.

Dat album moet nog verschijnen, maar andere verstilde pianomuziek zal deze ochtend wel al klinken.