Een goedemorgen met...
AVROTROS

02-02-2019: Een goedemorgen met...Isabelle van Keulen

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. 02-02-2019: Een goedemorgen met...Isabelle van Keulen

za 2 februari 2019

In 1984 brak de 18-jarige violiste en altvioliste Isabelle van Keulen door toen ze BBC Young Musician of the Year werd. Daarvoor was ze een van de veelbelovende leerlingen van pedagoge Davina van Wely, die toen ook violisten als Jaap van Zweden en Jan Willem de Vriend onder haar hoede had.

Sindsdien heeft Van Keulen een internationale carrière die niet wordt begrensd door een continent, een instrument of een stijlperiode. Over de hele wereld is ze te horen op viool en altviool, in muziek van de 18e tot de 21e eeuw, symfonisch of kamermuziek of tango. In 1997 richtte Van Keulen het Delft Chamber Music Festival op, en bleef daar 10 jaar artistiek leider, om het in 2006 aan Liza Ferschtmann over te dragen.

De twee kinderen van Van Keulen zijn opgegroeid in Engeland, met haar tweede man woont ze in Duitsland, in Nederland is ze al jaren jurylid van het tv-programma Maestro, en in het Zwitserse Luzern is ze docent Viool, Altviool en Kamermuziek ? ze reist kortom nog vrijwel constant, alleen of met het 4-koppige Isabelle van Keulen Ensemble. Al 3 CD?s brachten zij uit met tango?s van Astor Piazzolla. In december nog verscheen haar opname van het Eerste Vioolconcert van Prokofjev, het Altvioolconcert van William Walton, en The Lark Ascending van Vaughan Williams.