Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... Ewa Maria Wagner (25 maart 2023)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Ewa Maria Wagner (25 maart 2023)

za 25 maart 2023

Zaterdag 25 maart presenteerde altvioliste en schrijfster Ewa Maria Wagner Een goedemorgen met...

Altvioliste en schrijfster Ewa Maria Wagner wordt in 1964 geboren in Pools Silezië, studeert cum laude af aan het conservatorium van Katowice, en begint haar carrière als altvioliste in het Pools Radio Orkest aldaar.

In München speelt ze vervolgens in orkesten als dat van de Bayerische Rundfunk, de Münchner Symphoniker en het Münchener Kammerorchester. Ook is ze daar in verschillende kamermuziekensembles actief. Maar Wagner trekt verder naar het westen, in 1991, om bij de omroeporkesten in Hilversum te gaan spelen, en dat doet ze tot op de dag van vandaag.

Ook leert ze de Nederlandse taal, en bovendien studeert ze af aan de Schrijversvakschool. Drie jaar later verschijnt haar debuutroman, Het Tristan-akkoord, dat ook in het Duits wordt vertaald. Artikelen volgden in tijdschriften en kranten, en in NRC heeft Wagner inmiddels een eigen rubriek. In januari verscheen het nieuwste boek van Wagner, Hotel Goldberg. De afgelopen weken presenteerde ze het boek in verschillende boekhandels, en daar speelde ze ook bewerkingen van de Goldberg-Variaties.