Een goedemorgen met...

Een goedemorgen met... Max Nieuwdorp (3 december 2022)

AVROTROS
  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Max Nieuwdorp (3 december 2022)

za 3 december 2022

Zaterdag 3 december presenteerde internist-endocrinoloog en schrijver van "Wij zijn onze hormonen" Max Nieuwdorp Een goedemorgen met...

‘Wij zijn onze hormonen’ is de titel van het recente boek van Max Nieuwdorp – een verre neef van onze De Klassieken-presentator Ab. Max Nieuwdorp werd in 1977 geboren als zoon van een huisarts in Brunssum, Zuid-Limburg, groeide daar ook op, en studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde hij vervolgens op onderzoek naar diabetes type 1. Daarna ging hij aan de slag als post-doc aan de University of California in San Diego. Terug in Nederland vervolgt hij zijn loopbaan als hoogleraar inwendige geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en hoofd van de afdeling Vasculaire Geneeskunde en Diabetescentrum van het Amsterdam UMC. Zijn onderzoek richt zich op het ontrafelen van de rol van darmbacteriën bij diabetes, leververvetting en hart- en vaatziekten.

Nu zijn eerste boek is verschenen bij de Bezige Bij heeft Nieuwdorp weer meer tijd voor andere liefhebberijen: bijbelstudie en wandelen. Zo hoopt hij binnenkort het laatste stuk van de pelgrimstocht El Camino naar Santiago de Compostela te lopen.