Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... Rolf Verbeek (24 september 2022)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Rolf Verbeek (24 september 2022)

za 24 september 2022

Zaterdag 24 september presenteerde dirigent Rolf Verbeek Een goedemorgen met...

14 jaar oud is Rolf Verbeek als hij begint te dirigeren bij orkesten en harmonieën in Friesland, waar hij in 1989 geboren werd. Zijn hele familie speelt een blaasinstrument, zijn vader dirigeert ook, dus niemand keek op toen Rolf hoorn wilde spelen, en daar ook nog behoorlijk goed in blijkt te zijn.

Verbeek gaat door in de muziek, studeert in Groningen, Tilburg en Den Haag, zowel hoorn als directie. Na zijn afstuderen gaat het hard: Opera Zuid, het Noord Nederlands Orkest, het Orkest, PHION en Camerata RCO vragen hem graag en vaak, voor uiteenlopende programma’s. Ballet, opera, symfonisch of kamerorkest, al dan niet in eigen bewerking: Verbeek is breed georiënteerd. Dat ontging ook zangeres en dirigent Barbara Hannigan niet, die Verbeek vaak als assistent meeneemt op haar vele tournees. Voor Camerata RCO bewerkte Verbeek werken van Bruckner en Mahler, die hij dan zelf weer dirigeerde..

Verbeek is winnaar van de Dirigentenbeurs 2022 van Het Kersjes Fonds.

Het fonds: “Een jonge, talentvolle dirigent met een heldere slag, die op een prettige en doeltreffende manier communiceert met het orkest. Dankzij een snelle en intelligente inleving van de partituur kan hij met een schijnbaar gemak het orkest meekrijgen in zijn visie. Behalve dirigeren kan hij voortreffelijk arrangeren, getuige zijn versie van Bruckners Zesde symfonie, in een uitvoering door Camerata RCO.”