Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... Manon Veenendaal (20 augustus 2022)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Manon Veenendaal (20 augustus 2022)

za 20 augustus 2022

Zaterdag 20 augustus presenteerde directeur van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds Manon Veenendaal Een goedemorgen met...

Als directeur van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beleeft Manon Veenendaal dezer dagen een mooi Grachtenfestival. Veel van de talenten die daar optreden bespelen een instrument dat ze van het NMF in bruikleen hebben. Zoals de artist in residence, cellist Alexander Warenberg.

Manon Veenendaal wordt geboren in 1978 in Amersfoort. Haar vader begint dat jaar met zijn broer in Amsterdam de winkel Rodolfo’s Super Stuff, het mekka voor een nieuwe subcultuur, de skaters. Haar moeder komt ter wereld in Wenen, maar groeit op in Amsterdam. Wel neemt ze uit Oostenrijk de liefde voor klassieke muziek mee. Haar ouders scheiden wanneer Manon vier is en er wordt in de jaren erna veel verhuisd. Ze gaat naar de middelbare school in Amersfoort. Haar fascinatie gaat uit naar theater en muziek: ze krijgt les in zingen, piano en cello. En ze zit op de jeugdtheaterschool Mirakel.

Meerdere mensen moedigen haar aan om naar het conservatorium te gaan, maar ze kiest voor de studie Algemene Letteren aan de Universiteit van Utrecht. Daar doet ze een master Kunstbeleid en Management. Later specialiseert Veenendaal zich nog verder in fondsenwerving. Ze begint haar loopbaan bij de strijkers van Amsterdam Sinfonietta. Maar al na een paar jaar belandt Veenendaal bij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, waar ze nu alweer zeventien jaar werkt, de laatste vier jaar als directeur.