Een goedemorgen met...

Een goedemorgen met... Karmit Fadael (18 juni 2022)

AVROTROS
  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Karmit Fadael (18 juni 2022)

za 18 juni 2022

Zaterdag 18 juni presenteerde componist Karmit Fadael Een goedemorgen met...

Karmit Fadael is een Nederlands-Israëlische componist. Zij groeide op in Nederland en aan haar muzikale basis ligt de viool. Op de middelbare school volgde ze het eindexamenvak muziek waardoor ze (verplicht) begon met componeren. Hierdoor nam zij deel aan de compositiewedstrijd van Het Nederlands Blazers Ensemble. Zo kwam zij in 2012 in contact met Calliope Tsoupaki en het Haags Conservatorium. Zij genoot haar studie (2014-jan2019) aan hetzelfde instituut bij Calliope Tsoupaki, Guus Janssen en Martijn Padding.

‘Als persoon ben ik emotioneel, eigenwijs, rationeel maar ook kalm. Deze eigenschappen kun je herkennen in mijn muziek. In mijn werk probeer ik intensief samen te werken met musici. Op deze manier hoop ik het publiek te kunnen betoveren met de kracht van mijn noten.’

Via melodieën, harmonieën en structuren is zij altijd op zoek naar nieuwe soorten klankcombinaties. Waarin ze graag ‘oude’ technieken met ‘nieuwe’ elementen combineert. Daarnaast is zij groot liefhebber van boventonen en niet westerse toonladders.