Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... Simone Kleinsma (4 juni 2022)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Simone Kleinsma (4 juni 2022)

za 4 juni 2022

Zaterdag 4 juni presenteerde zangeres, (musical)actrice en presentatrice Simone Kleinsma Een goedemorgen met...

Ze is de meest bekroonde vrouw in Nederland-musicalland en werd in de Volkskrant 'met recht en reden de koningin van de musical' genoemd. Al meer dan 35 jaar staat Simone Kleinsma met ongekend veel succes op het podium.

Kleinsma wordt in 1958 geboren in Amsterdam en studeert aan de Kleinkunstacademie, waar ze al op 19-jarige leeftijd de Pisuisse Prijs krijgt, als meest veelbelovende eindexamenleerling.

De jaren erna speelt ze in cabaret- en revuevoorstellingen met onder anderen Gerard Cox, André van Duin, Frans van Dusschoten.

Al gauw blijkt Kleinsma een geboren musicalactrice. Grote rollen vertolkt ze in een lange reeks musicals, waaronder in Les Misérables, Funny Girl, Sweeney Todd, Chicago, Mamma Mia!, Sunset Boulevard, en Sister Act.

In 2006 maakt ze haar toneeldebuut in One Flew Over The Cuckoo’s Nest en ook op televisie verschijnt Kleinsma zowel als actrice als zangeres. Van de comedyserie Kees & Co is na de eerste succesvolle serie recent een nieuwe versie opgenomen.

Daarnaast heeft Kleinsma verschillende solo-theaterprogramma's gemaakt, waaronder Songs From The Heart, Songbook en Simone. In haar laatste programma 'Verder' onderzoekt ze aan de hand van muziek hoe verder te gaan na het verlies van haar grote liefde, regisseur Guus Verstraete. Vanaf september zal ze haar tour 'Verder', vervolgen in theaters in Nederland. Vanaf zaterdag 19 juni is Kleinsma eerst weer op televisie te zien in een nieuwe reeks Klassiekers met Kleinsma op NPO 1.