Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... het Storioni Trio (21 mei 2022)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... het Storioni Trio (21 mei 2022)

za 21 mei 2022

Eindhoven staat de eerste vijf dagen van juni 2022 in het teken van het Storioni Festival. Zo’n vijftien jaar bestaat het kamermuziekfestival inmiddels en het groeide uit tot een pleisterplaats voor vele beroemde musici.

Het Storioni Trio werd opgericht halfweg de jaren negentig door pianist Bart van de Roer en twee broers, violist Wouter en cellist Marc Vossen. De drie kwamen elkaar al bij jeugdconcoursen tegen en laten op het Amsterdamse conservatorium. Ze gaven hun trio de naam van de bouwer van Wouter Vossens viool. 

Het Storioni Trio verwierf gestaag een internationale reputatie. De musici zorgden er - ook via hun festival voor - dat er de afgelopen jaren veel nieuwe kamermuziekstukken en concerten voor pianotrio bijkwamen. ‘Het is mooi’, zegt pianist Bart van de Roer, ‘om samen met een componist te boetseren aan wat hij of zij heeft geschreven.’ 

Pianist Van de Roer begon op zijn negende met muzieklessen, maar broers Wouter en Marc Vossen eigenlijk al in de baarmoeder. Menig voorouder - onder wie hun vader en moeder - was beroepsmusicus. ‘We hebben wel eens uitgerekend’, zegt cellist Marc Vossen, ‘dat als iedereen zou meedoen, we een 35-koppig familieorkest kunnen samenstellen.’     

De drie musici hebben ook nog een carrière naast het Storioni Trio. Bart van de Roer geeft les aan het Conservatorium van Rotterdam, Wouter Vossen is concertmeester van het Haagse Residentie Orkest en Marc Vossen is aanvoerder van de cello’s in het Symfonieorkest van Antwerpen.