Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met...Dirk Jan Roeleven en Hester van der Vliet (14 november 2020)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met...Dirk Jan Roeleven en Hester van der Vliet (14 november 2020)

za 14 november 2020

Als hun auto, een derdehands Japanner met de bijnaam De Boswachter, bijna 500.000 kilometer op de teller heeft, doen Dirk Jan en zijn vrouw Hester elkaar een belofte: ze brengen hem bij het bereiken van dat ronde getal terug naar zijn geboortegrond in Japan.

Dirk Jan, geboren in 1961 in Zoeterwoude, is filmmaker voor onder meer Andere Tijden Sport en Het Uur van de Wolf en maakte spraakmakende documentaires over onder anderen Frans Timmermans, Anton Corbijn en Wim Sonneveld. Én hij publiceerde in 2009 het boek 'De Nieuwe Fiets'.

Hester van der Vliet, geboren in 1961 in Leiden volgt tijdens haar middelbare schooltijd de Scapino dansvooropleiding maar rolt later de televisiewereld in waar ze als producer werkt bij onder meer Sonja Barend, Michiel van Erp, Kinderen voor Kinderen, DWDD en De Vooravond. In 2017 beginnen Dirk Jan en Hester aan een reis van 23.832 kilometer, zonder airco en zonder kennis van autotechniek, over Russisch asfalt, Mongoolse woestijnwegen en Kazachse steppes naar Vladivostok, van waaruit de veerboot naar Japan vertrekt. Weg van hun hectische levens en aangewezen op elkaar luisteren ze veel naar muziek en praten ze -eindelijk- over hun ongewilde kinderloosheid. Over die reis verscheen vorige maand hun boek De laatste reis van de Boswachter.