Passaggio's Vier Jaargetijden Lex Bohlmeijer fietst door het Groene Hart

Volg Lex dichtbij huis

STER Advertentie

Vandaag begint de vijfdaagse trektocht van Lex door het hoge noorden: hij doorkruist het Hogeland, het Ommeland van Groningen. Lex neemt je iedere dag mee op reis in Passaggio en via deze fotoverslagen op de site. 

Vandaag werd Lex wakker in Bedum en zijn bed staat vanavond in Zeerijp. 
Vandaag doet Lex deze plekken aan: Bedum - Stedum - Westeremden - Wirdum - Eenum - Zeerijp 

Lex heeft ontbeten in Bedum en vertrekt daarna vroeg. Het weer heeft hij vooralsnog mee want het is gewoon droog! Terwijl hij net door het Hogeland fietst breekt de zon zelfs door. Onderweg treft hij een kunstenaar in het weiland die dit probeert vast te leggen.

Onderweg naar Westeremden heeft Lex een kleine omweg gemaakt via de kerk in Huizinga. Hij moest wel eerst even de man met de sleutel vinden, maar toen kon Lex de kerk in.

groningen kerk in Huizinga

In Westeremden ging ik langs bij kunstenaar Henk Helmantel, hij schildert stillevens en interieurs van kerken en kloosters. Wonderschoon!

Luister hier naar het interview met Groningse kunstenaar Henk Helmantel. Ik zocht hem op in zijn atelier en zag met eigen ogen waarom hij een van Nederlands grootste schilders in het realisme is.

henk helmantel stillevens

En nu heb ik de laatste stop van vandaag bereikt. In Zeerijp slaapt hij in een voormalig kerkje, dat nu een bed and breakfast is. Natuurlijk staat hij als domineeszoon ook even achter de kansel...

bed and breakfast in kerk in zeerijp

En ik heb nogal een speciale slaapplek!