Overzicht

Frans Brüggen

foto: ANP

Alles over de Nederlandse dirigent en blokfluitist Frans Brüggen.

Op 13 augustus 2014 overleed Frans Brüggen op 79-jarige leeftijd. De Nederlandse dirigent en blokfluitist was een muzikale grootheid. We brengen een gepast eerbetoon met een aantal concerten uit het archief van NPO Klassiek.

Frans Brüggen begon zijn carrière als blokfluitist. Met zijn uitvoeringen werd hij in de jaren 60 en 70 wereldberoemd. Brüggen is één van de oprichters van het Orkest van de Achttiende Eeuw, gespecialiseerd in het spelen van muziek op authentieke instrumenten. Hij wordt gezien als een pionier op het gebied van de authentieke uitvoeringspraktijk.

Ook als dirigent was Brüggen succesvol. Naast zijn dirigentschap bij zijn eigen Orkest van de Achttiende Eeuw was hij gastdirigent bij diverse orkesten zoals het Radio Kamerorkest en de Radio Kamer Filharmonie.

In dit in memoriam Frans Brüggen kun je een aantal bijzondere concerten beluisteren uit het archief van NPO Klassiek. Luister naar Brüggen als dirigent bij het Orkest van de Achttiende Eeuw en de Radio Kamer Filharmonie in muziek van Brüggens grote helden: Mozart, Bach en Rameau.

Ook is Frans Brüggen te horen als blokfluitist in een bijzonder concert met louter werken die speciaal voor hem zijn geschreven.

Frans Brüggen

foto: ANP