Opium van 2 april 2018

Opium

Maandag 2 april 2018, 22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
22:30   Te gast: Bright O. Richards

Theatermaker Bright O. Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakt hij samen met schrijver en regisseur Ko van den Bosch de komische en confronterende vertelling met livemuziek van Oleg Fateev The Bright Side of Life.

De voorstelling gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.
Foto: Geert Goiris

Te gast: Bright O. Richards
22:33   Live muziek: Joël Waterman en Anna den Herder

Op 18 april is in Splendor het concert Viola, viola te horen. Splendor lid Joël Waterman verdiept zich samen met Anna den Herder in de pareltjes van het zeldzame repertoire voor 2 altviolen. Vanavond bij ons een voorproefje.

Live muziek: Joël Waterman en Anna den Herder
Luidspreker Luidspreker
23:52   Slaapservice: Midas Dekkers - Medeplichtig

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Midas Dekkers - Medeplichtig

Midas Dekkers is een Nederlands bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Dekkers graag over aan biologie gerelateerde onderwerpen.

Luidspreker Luidspreker
23:08   De Torenkamer: Yasser Ballemans - Dag 1

01 IMG_7263.JPG

1. Vanaf vandaag zit ik dus 5 dagen in dat torentje links boven. Mijn plan is om kleine sculpturen en maskers te maken van hergebruikt materiaal en die weg te geven aan bezoekers van het Vondelpark. Ik wil ze dan vragen om een foto te maken van de sculptuur bij hen thuis en die naar me te mailen.
 
Hoe mensen met giften en kunst om gaan vind ik erg interessant en het lijkt me leuk om iets te maken en dan in het Vondelpark op zoek te gaan naar geschikte nieuwe eigenaren. Daarnaast wil ik het masker als gereedschap voor verandering onderzoeken. Dit in verband met een project dat ik deze zomer samen met theatermaakster Janneke de Haan, als Wijkmaker in de Waterlandpleinbuurt, voor het Over het IJ Festival ga doen.
 
Hierover later meer.
 
02 IMG_7250.JPG
 
2. Ik heb dankzij oogstkaart.nl gerecycled kunststof kanaalplaten bij me.
 
03 IMG_7251.JPG
 
3. Ook in de expo The Width of a Circle die nog tot 23 april bij W139 in Amsterdam te zien is heb ik met dit materiaal gewerkt. Het afscheuren van de reclame posters levert een interessant kleurenspel op.
 
04 IMG_7252.JPG
 
4.  Het eerste werk voor aan de muur.


05.jpg

5.  Het eerste masker. Even zelf testen


06 IMG_7258.JPG

6.  Het eerste masker getest door radio Opium medewerkster Fieke.

07.jpg
 
7.  Het park in..
 
08 IMG_7267.JPG
 
8. .. op zoek naar een nieuw eigenaar.
 
09 IMG_7268.JPG
 
 
9.  Gevonden! 
 
Wordt vervolgd

Muziek in deze uitzending

Uitzending 2 april 2018