Opium van 7 september 2018

Opium

Vrijdag 7 september 2018, 22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

22:30   Te gast: Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Ze komt vertellen over haar nieuwste boek: ‘Het goede leven Hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd’.

Te gast: Annegreet van Bergen
22:33   Live muziek: Ruña 't Hart en Laurens de Man

Pianist Laurens de Man (foto) is Cum Laude afgestudeerd aan de Master Academy van het Amsterdams Conservatorium. Ruña 't Hart is eveneens een student aan het Conservatorium van Amsterdam en een veelbelovend violiste. Ze ontving in december 2016 in het Concertgebouw de vioolbeurs van het Kersjesfonds.

Live muziek: Ruña 't Hart en Laurens de Man
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Joost Baars uit de bundel Binnenplaats

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Joost Baars uit de bundel Binnenplaats

Joost Baars (1975) is dichter, essayist en boekverkoper. Zijn debuutbundel Binnenplaats verscheen in 2017 bij Uitgeverij Van Oorschot, werd zeer lovend ontvangen en genomineerd voor zowel de VSB Poëzieprijs als de C. Buddingh’prijs. Hij schrijft recensies en interviews Poëziekrant en Awater, essays voor Liter en deRecensent.nl en schreef columns over boekverkopen voor hard//hoofd en Boekblad. Hij maakt de poëziepodcast VersSpreken en geeft een reeks no-budget chapbooks uit met Halverwege Chapbooks. In die reeks verscheen in 2012 zijn chapbook iemand anders.
Foto: Tessa Postuma de Boer

Luidspreker Luidspreker
23:14   De Torenkamer: Jelijn Verhoeven - Dag 5

Muziek in deze uitzending

Uitzending 7 september 2018