Opium van 18 oktober 2018

Opium

Donderdag 18 oktober 2018, 22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
22:30   Te gast: Betty Schuurman

NTjong-regisseur Noël Fischer heeft toneelschrijver Jibbe Willems uitgedaagd om een nieuw stuk te maken dat is geïnspireerd op de beroemde klassieke komedie De Vrek van Molière. Het resultaat is De Vrekkin met in de titelrol Betty Schuurman. Een hilarisch spektakel over een gezin met veel te veel geld en veel te verwende kinderen. NTjong-regisseur Noël Fischer heeft toneelschrijver Jibbe Willems uitgedaagd om een nieuw stuk te maken dat is geïnspireerd op de beroemde klassieke komedie De Vrek van Molière. Het resultaat is De Vrekkin. Een hilarisch spektakel over een gezin met veel te veel geld en veel te verwende kinderen.

Te gast: Betty Schuurman
22:33   Live muziek: Fie Schouten en Jelle Althuis

Basklarinettisten Fie Schouten (foto) en Jelle Althuis verzorgen vanavond de live muziek in onze studio. Hun nieuwe cd, Chambery, is net verschenen. Chambery staat voor "kamerachtig” – dit album bevat zes composities van Tobias Klein voor kleine ensembles – een trio, vier duo’s en een solostuk, allemaal met basklarinet. De cd is op 9 oktober gepresenteerd tijdens het Basklarinetfestijn.

Live muziek: Fie Schouten en Jelle Althuis
Luidspreker Luidspreker
23:43   Hoorspel: Tegenspel - Aflevering 12

Tegenspel is een muzikaal hoorspel naar de roman Baron van Theun de Vries, met medewerking van Holland Baroque. De hoofdrol, Michel Baron, wordt gespeeld door de 16-jarige Bauke van Boheemen en Molière wordt gespeeld door Mark Rietman.
Lees hier meer over het hoorspel.

Luidspreker Luidspreker
23:18   Opium tipt

Opium tip: de tentoonstelling A Balancing Act in Kunsthal KAdE te Amstersfoort