Opium van 5 september 2018

Opium

Woensdag 5 september 2018, 22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .

22:30   Te gast: Christina Vandekerckhove

Christina Vandekerckhove is te gast. Haar eerste lange documentaire Rabot (2017) gaat over de gedwongen verhuizing van de bewoners van de Rabottorens, sociale woningen in Gent. Vanaf 6 september speelt de film in de Nederlandse zalen.

Te gast: Christina Vandekerckhove
22:33   Live muziek: Julia Achkinazy

Het pianospel van Julia Achkinazy kenmerkt zich door een visionaire interpretatie, gepaard gaande met Russische virtuositeit en een opmerkelijk elegante en fijnzinnige toonvorming. Na haar succesvolle debuut in Het Concertgebouw in 2012 volgden vele concerten in Nederland. Zaterdag 8 september is ze te horen in Het COncertgebouw en vanavond al bij ons!

Live muziek: Julia Achkinazy
Luidspreker Luidspreker
23:12   De Torenkamer: Jelijn Verhoeven - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:57   Slaapservice: Anne Büdgen - Maria

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Anne Büdgen - Maria

Anne Büdgen debuteerde in 2007 met de dichtbundel "Ze hapte van een tomaat", vijf jaar later volgde "Ik schrijf u nog". Haar gedichten werden opgenomen in bloemlezingen van Gerrit Komrij en Jozef Deleu en vertaald in het Frans, Duits en Engels. Büdgen schrijft naast pöezie ook teksten voor theater. Eind 2016 verscheen "Boven de straat hangt een witte lucht" - een roman in dagboekfragmenten waarin de puber Anna Meesink langzaam aan haar rotsvaste geloof in God gaat twijfelen. 
Foto: Luca Büdgen