Opium van 30 januari 2017

Opium

Maandag 30 januari 2017, 22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Vandaag presenteert: Jan Mom.
/>span>Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

22:30   Te gast - Roy Kahmann en Pieter Henket

Haute Photographie is een nieuwe fotografiebeurs met een nooit eerder gezien concept. Haute is gecentreerd rondom een groepsexpositie, met werken van meer dan 30 nationale en internationale fotografen, waaronder Pieter Henket. De werken zijn te zien, maar ook te koop. Alle werken die te zien zullen zijn komen vooralsnog uit de collectie van de Kahmann Gallery. Roy Kahmann en Pieter Henket zijn te gast bij ons in de uitzending.

Roy Kahmann (1959) is een van de grootste vertegenwoordigers in defotografiewereld in Nederland. Hij heeft een ernorme collectie die nu meer dan duizenden prints waarborgt. Kahmann startte de gelijknamige Kahmann Gallery in 2005.

Pieter Henket (1979) is een Nederlands fotograaf. Hij brak in 2008 door toen Lady Gaga zijn foto op de hoes van haar debuutalbum The Fame plaatste. Het betekende de doorbraak van Henket als internationaal erkende glamourfotograaf. Henket werkt in New York. Zijn eerste grote solotentoonstelling was in 2013 te zien in Museum de Fundatie.

Te gast - Roy Kahmann en Pieter Henket
22:33   Live muziek - Celia García-García
Pianiste Celia García-García begon haar pianostudie aan het conservatorium van haar geboorteplaats Burgos (Spanje) en sloot haar masterstudie aan het Codarts Conservatorium Rotterdam af met een negen. Ze specialiseerde zich in de kamermuziek en maakt deel uit van verschillende ensembles. Celia won al verschillende prijzen met haar solospel.

Foto: René Knoop

Live muziek - Celia García-García
Luidspreker Luidspreker
23:56   Slaapservice: Onno-Sven Tromp - Opa

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Onno-Sven Tromp - Opa

Onno-Sven Tromp is dichter, romanticus en wereldburger. Dichter en dromer, doler en denker. Zijn passie ligt bij de muziek van sonnetten en de verstilling van haiku's. Hij publiceerde ze in diverse bundels, zijn sonnetten werden opgenomen in 'Komrij's Nederlandse poëzie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten' en 'Spiegel van de moderne Nederlandse en Vlaamse dichtkunst'. Even voortvarend schrijft hij acrobatische gedichten in vrije vorm, literaire wandelgidsen en luchtig filosofisch werk. Hij struinde door het Amsterdam van J.J. Voskuil en A.F.Th. van der Heijden, reisde veel door Zuidoost-Azië en woonde in Tanzania en Oeganda. Zijn rusteloosheid vind je terug in zijn gedichten. Slauerhoff was er niets bij. Zie: www.onnosventromp.nl

Luidspreker Luidspreker
23:15   De Torenkamer - Bibi Spaans - Dag 1+2

Gisterkwam ik aan in Vondel CS en nam mijn intrek in de Torenkamer. Ik moest even wennen aan de nieuwe omgeving maar vond het gelijk een erg fijne werkplek. Vaak heb je als kunstenaar in je eigen atelier allemaal elementjes liggen die je doen denken aan wat je nog meer allemaal moet doen. De Torenkamer is zo’n plekje waar je een blanco ruimte in gaat en je even ongestoord (behalve door de Radiomensen) op één ding kan focussen. Dit geeft een heel fijne frisse kijk op een concept wat je al had.


Ik ben bezig met twee maskers die over het hele hoofd gaan. Het worden 2 theatrale vrouwengezichten. Gister heb ik de basis gemaakt. Op de naaimachine heb ik de oogjes, neuzen en monden gemaakt die ik daarna opgevuld heb met fluff (kussenvulling).


Vandaag heb ik zitten piekeren over de strengen haar die ik het mooiste vond. Dat wil zeggen, van welk materiaal. Daar ben ik gelukkig uitgekomen en dus zit ik nu op de grond ten midden van roze slierten en lijmpatronen...


Naamloos.png

Muziek in deze uitzending

Uitzending 30 januari 2017

22:33

Granados, Enrique

Danza española nr 5 "Andaluza"

García-García, Celia [piano]

NVT

nvt

22:44

Lucia, Paco de

Palenque

Paco de Lucia Sextet

Jazz Door

JD 12140

22:51

Frahm, Nils

Some

Frahm, Nils [piano]

Erased tapes

ERATP065CD

23:02

Bach, Johann Sebastian

Matthäuspassion BWV.244 ; Deel I - nr.27a/b, duet met Koor, "So ist mein Jesus nun gefangen" + "Sind Blitze sind Donner"

Koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging

Veldhoven, Jos van

Zomer, Johannette [sopraan] & Scholl, Andreas [countertenor]

Channel Classics

CCS 11397

23:10

Verdi, Giuseppe

Un ballo in maschera ; Akte I - Canzone, "Dì tu se fedele"

Orchestra dell' Opera di Parma

Morandi, Pier Giorgio

Kaufmann, Jonas [tenor] & Coro del Teatro Municipale di Piacenza

Sony Classical

88765492002

23:16

Albéniz, Isaac

El puerto

García-García, Celia [piano]

NVT

nvt

23:22

Ginastera, Alberto

Danza de la moza donosa

García-García, Celia [piano]

NVT

nvt

23:26

Glass, Philip

Etudes (20) voor piano - nr.1 (Arr.)

Meijer, Lavinia [harp]

Sony Classical

88985351432

23:33

Glass, Philip

Etudes (20) voor piano - nr.2 (Arr.)

Meijer, Lavinia [harp]

Sony Classical

88985351432

23:40

Glass, Philip

Etudes (20) voor piano - nr.5 (Arr.)

Meijer, Lavinia [harp]

Sony Classical

88985351432

23:48

Glass, Philip

Etudes (20) voor piano - nr.9 (Arr.)

Meijer, Lavinia [harp]

Sony Classical

88985351432

23:53

Reinhardt, Django

Lentement mademoiselle

Rosenberg Trio

Iris

3001970