Opium op 4 van 2 augustus 2016

Opium op 4

Dinsdag 2 augustus 2016, 22:30 - 00:00

Opium op 4 AVROTROS

Presentatie: Niels Heithuis

In deze uitzending

Opium op 4 is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

22:30   Te gast - Alexandra Broeder

Na het succesvolle MAMMA regisseert Alexandra Broeder weer een voorstelling bij NTjong: MONA (10+). Griet Op de Beeck schreef een nieuwe theatertekst vanuit het personage uit haar bestseller Kom hier dat ik u kus. MONA is de eerste theatermonoloog in Nederland die is geschreven voor en wordt gespeeld door een 11-jarig meisje. Een even troostrijke als verontrustende voorstelling over de relatie tussen ouders en kinderen, en waarom we worden wie we zijn.
Foto: kamerich&budwilowitz/eyes2

Te gast - Alexandra Broeder
22:36   Live muziek - Raphaela Gromes, cello & Julian Riem, piano

De Duitse celliste Raphaela Gromes (1991) begon op 4-jarige leeftijd met cellospelen. Momenteel studeert Raphaela bij Reinhard Latzko in Wenen. Bij de Deutscher Musikwettbewerb won ze de 1ste prijs. Raphaela soleerde met de Tsjechische Philharmonie o.l.v. Kent Nagano tijdens het Ingolstadt Summer Festival en met het Bonn Beethoven Orchestra o.l.v. Christoph Altstadt speelde ze het Celloconcert van Schumann. Raphaela’s vaste begeleider is pianist Julian Riem.

De Duitse pianist Julian Riem (1973) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde in München, Parijs en Basel. Julian was winnaar van Internationale Competities in Modena en Florence en Madrid. Hij is lid van het Munich Horn Trio en het Velit Quartet. Julian is de vaste begeleider van celliste Raphaela Gromes.

Foto: Christine-Schneider  

Live muziek - Raphaela Gromes, cello & Julian Riem, piano
23:00   De Torenkamer - Brian Elstak - Dag 2

Gelijk na de reality check van mijn 1e blogpost heb ik die nacht nog flink door gewerkt. Nu op dag 2 kwam ik content de Torenkamer binnen. Er is niks te merken van mijn eerdere opstartproblemen. Ik ben nog steeds tevreden over wat er in de nachtelijke uurtjes gemaakt is. Ik had schetsen klaar en wat doeken geverfd. Nu dus de twee samenbrengen plus de verdere invulling. Ik ga mijn behaald resultaat nu effe vieren op de meest toepasselijke manier ooit. Zij die mijn dag 1 item hebben gelezen kunnen het misschien al raden… Yes ladies and gentlemen. Ik ga weer chimichanga eten ( ͡° ͜ʖ ͡°)


Falco Verholen

De Torenkamer - Brian Elstak - Dag 2
Luidspreker Luidspreker
23:57   Slaapservice: Ezra Hakze - Wat ons te wachten staat

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Ezra Hakze - Wat ons te wachten staat

Ezra Hakze (1993) schrijft poëzie en korte verhalen. Daarnaast studeert ze Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en zit ze in het eerste jaar van de Schrijversvakschool. Ze woont in Amsterdam, waar ze dit jaar de voorronde van Write Now! won. Haar gedichten zijn geïnspireerd door hedendaagse dichters als Lieke Marsman, Marjolijn van Heemstra en Tjitske Jansen. 

Muziek in deze uitzending

Uitzending 2 augustus 2016

22:32

Casella, Alfredo

Tarantella

Gromes, Raphaela [cello] & Riem, Julian [piano]

NVT

NVT

22:35

Handel, Georg Friedrich

Lascia ch'io pianga

Barokksolistene

Semmingsen, Tuva

zentropa

027763

22:37

Tsjaikovski, Pjotr Iljitsj

Souvenir d'un lieu cher, op.42 ; Scherzo in c kl.t. (Arr.)

Mahler Chamber Orchestra

Harding, Daniel

Jansen, Janine [viool]

DECCA

478 0651

22:41

Hegarty, Antony & Muhly, Nico

Salt silver oxygen

Antony & The Johnsons

ROUGH TRADE

RTRADCD573

22:45

Sinigaglia, Leone

Romanze

Gromes, Raphaela [cello] & Riem, Julian [piano]

NVT

NVT

22:48

Debussy, Claude

Sonate voor cello en piano

Gromes, Raphaela [cello] & Riem, Julian [piano]

NVT

NVT

22:52

Tiensuu, Jukka

Concert voor sheng en orkest, "Teoton", 2015 - compleet

Radio Filharmonisch Orkest

Waart, Edo de

Wei, Wu [sheng]

NVT

NVT

23:17

Figueroa, Eric

Medley Myrta Silva

Peters, May [trombone]

Coqui Promotions

684557565825