Opium van 25 mei 2018

Opium

Vrijdag 25 mei 2018, 22:30 - 23:59

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

Luidspreker Luidspreker
De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 5

Vandaag kwam ik op het idee om mezelf te fotograferen en op te nemen in de torenkamer. Dat doe ik meestal als ik iets gecreëerd heb, maar dan ik mijn eigen kamertje. Ik gebruikte plastic tassen en plakte die aan de muur als decor en maakte een statief waar ik m’n telefoon op kon plaatsen. Ik was niet tevreden met de foto’s en video’s, omdat ik vooral materialen bij me had om het item te maken en niet voor de styling van een fotoshoot. Dus dit ga ik thuis wel even goed vastleggen. 

Hierna heb ik een pizza mee het park ingenomen. Ik was zo moe dat ik hier zelfs een heerlijk dutje heb gedaan. In de avond at ik samen met de crew van Opium en zat ik bij de uitzending. Wat een fijne afsluiting van de week was!

De week in de torenkamer heb ik ervaren als een creating temple. De kleine ruimte dwingt je om te focussen op je project en je eigen gedachten. Dit was heel erg fijn, leuk en leerzaam! Ik heb goede stappen gemaakt richting m’n dromen, ik ben heel dankbaar!De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 5
Luidspreker Luidspreker
Slaapservice: Allard Schro?der uit De schone slaper

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Allard Schröder - De schone slaper

Allard Schröder (1946) is schrijver, essayist en dichter. Hij debuteerde met de roman De gave van Luxuria (1989), twee jaar later gevolgd door De muziek van de zwarte toetsen. Onlangs verscheen 'De schone slaper', zijn tiende roman.
Foto: Stephan Vanfleteren

Slaapservice: Allard Schro?der uit De schone slaper

Muziek in deze uitzending

Uitzending 25 mei 2018

22:57

Cécile Chaminade

Pianotrio nr.2, op.34 in a kl.t. - deel II, "Lento"

The Atlantic Trio

The Atlantic Trio

Quintone

Q15004

22:54

The Meyerowitz Stories (sel.)

Newman, Randy [piano]

22:51

Kwintet voor piano, violen [2], altviool en cello, op.67 in Fis gr.t. - deel II (fragm.)

De Formule & Lunansky, Laura [viool] & Groen, Coraline [viool] & Wittink, Michiel [altviool] & Tamminga, Rogier [cello] & Kuppen, Rik [piano]

22:48

Paris, Texas

Cooder, Ry

22:45

Erik Satie

Gymnopédies (3) - nr.2

Pascal Rogé [piano]

Decca

470 237-2 DM

22:42

Pianokwintet, op.57 in g kl.t. - deel III, "Scherzo. Allegretto"

De Formule & Lunansky, Laura [viool] & Groen, Coraline [viool] & Wittink, Michiel [altviool] & Tamminga, Rogier [cello] & Kuppen, Rik [piano]

22:39

Penguin Cafe Single

The Penguin Café Orchestra

22:36

Slide Stride (fragm.)

De Formule & Lunansky, Laura [viool] & Groen, Coraline [viool] & Wittink, Michiel [altviool] & Tamminga, Rogier [cello] & Kuppen, Rik [piano]

22:33

Modest Moessorgski

Wat betekenen woorden van liefde voor jou?

Olga Borodina [mezzosopraan] & Larissa Gergieva [piano]

Philips

442 780-2