Opium van 19 januari 2018

Opium

Vrijdag 19 januari 2018, 22:30 - 23:59

Opium AVROTROS

Presentatie:

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

Luidspreker Luidspreker
De Torenkamer - Nancy de Graaf - Dag 5

Neushaar kortsluiting vergezicht fluistering vlam bergweggetje kaars solaris ei weefsel draad sterrenstof stickers witten paprikazaad vogelvlucht hamster stil zeldzaam wiebel voet kwab psychose pillen goed slecht kwaad |the other place| otters kadans houtvuur koudvuur zwarten reflectie eendendons varkenssnuit stopcontact |status quo| breuk nieuw klam lam bam ram zwam storm reis rijst koriander malen ja strijkkwartet boventoon achterklap ogentroost |liefje| floepen grijsaard floepvlam poëzie attitude nee-i-aaa-a-ti |tea for two| tee wee ooo| verstrikt tarwegras zomer glitter glimlach |één meisje nog| diamant kroon baardhaar schaamhaar Courbet navel woestijnzand vluchteling groen iris Hawijch push wollig handschoen verdwalen verdwazen verwijlen goud kersenlikeur oorsmeer kobaltblauw koffie accent Brabant niej proces serieus leisteen Torenkamer |Einde|


’Uit mijn boekje ‘Zwarte gal’ - Met oud-docent Kars Persoon gooide ik met woorden. Waardevol bezoek. 

Waardevolle week. Ik heb mijn hoofd de vrije loop gelaten. ALLES ging alle kanten op en stond met elkaar in verbinding. Ik heb gewerkt als een waanzinnige; mijn Kalmeer verdween in het Vondelpark en wil niet meer binnenkomen. Maar dat is niet erg. 

Ik heb thuis nog wel een andere. 


De Torenkamer - Nancy de Graaf - Dag 5
Luidspreker Luidspreker
Slaapservice: Laura Broekhuysen uit Winter-IJsland

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Laura Broekhuysen uit Winter-IJsland 

Laura Broekhuysen (Zutphen, 1983) studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam. Op negentienjarige leeftijd publiceerde zij het jeugdboek Zand erover. In 2008 debuteerde zij voor volwassenen met Twee linkerlaarzen, het boek dat genomineerd werd voor de Selexyz Debuutprijs en de Vrouw & Kultuurprijs. Haar roman Hellend vlak verscheen in 2011. En een jaar lang hield een jaar lang voor deRevisor een dagboek bij over haar leven samen met haar IJslandse echtgenoot en hun dochter van twee op een boerderijtje in een verlaten IJslands fjord. Daar woont ze sinds anderhalf jaar. De afzonderlijke stukken zijn nu gepubliceerd in het boek Winter-IJsland.


Foto: Marit Broekhuysen

Slaapservice: Laura Broekhuysen uit Winter-IJsland

Muziek in deze uitzending

Uitzending 19 januari 2018

22:54

Antonín Dvorák

Strijkkwartet nr.10, op.51 in Es gr.t., "Slavisch kwartet" - deel III, "Romanza. Andante con moto"

Prazak Kwartet

Prazak Kwartet

Harmonia Mundi

PRD 250102

22:51

Gustav Mahler

Symfonie nr.5 in cis kl.t. - deel III, "Scherzo. Kräftig, nicht zu schnell"

Koninklijk Concertgebouworkest

Bernard Haitink

Philips

4164 692

22:48

Pianotrio in a kl.t.

Mosa Trio & Beveren, Alexandra van [viool] & Stavridis, Paul [cello] & Vree, Bram de [piano]

22:45

Pianotrio nr.44

Mosa Trio & Beveren, Alexandra van [viool] & Stavridis, Paul [cello] & Vree, Bram de [piano]

22:42

Giacomo Puccini

Tosca ; Akte III - aria, "E lucevan le stelle"

Orchestra of the Royal Opera House Covent Garden

Edward Downes

Luciano Pavarotti [Cavaradossi - tenor]

Decca

475816 DX2

22:39

Philip Glass

Dracula ; Suite - deel VII, "Dr Van Helsing and Dracula"

Carducci String Quartet

Carducci String Quartet

Naxos

8.559766

22:36

Pianotrio nr.2, op.67 in e kl.t.

Mosa Trio & Beveren, Alexandra van [viool] & Stavridis, Paul [cello] & Vree, Bram de [piano]

22:33

Alphons Diepenbrock

Chanson d'automne

Nederlands Kamerkoor

Uwe Gronostay

Nederlands Kamerkoor

NM classics

92065