STER Advertentie

Dit is de vierde uitzending van de Opium Museumtour. Ditmaal zijn we te gast in Beelden aan Zee in Scheveningen waar een tentoonstelling met werk van Niki de Saint Phalle te zien is. Presentator van de uitzending is Andrea van Pol. 

Talkshow
Presentator Andrea van Pol gaat in gesprek met Jan Teeuwisse, directeur van Beelden aan Zee en Joost Bergman, conservator van de tentoonstelling Niki de Saint Phalle aan zee. De Nederlandse beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot schuift ook aan. Zij heeft Niki de Saint Phalle persoonlijk gekend. 

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle (1930 – 2002) aan wie museum Beelden aan Zee volop aandacht gaat besteden in het najaar van 2019. Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Hun joie de vivre werkt aanstekelijk op iedereen. De Nana’s zijn afgebeeld op posters en handdoeken, bevolken tentoonstellingen en staan pontificaal in de openbare ruimte. 

Museum Beelden aan Zee toont de ontwikkeling van de Nana’s sinds 1965 in al hun diversiteit middels de fraaiste bruiklenen uit tal van gerenommeerde, internationale museumcollecties zoals die van het Sprengel Museum in Hannover en het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain in Nice. 

Live-muziek
Natuurlijk is er ook deze avond live muziek in de uitzending: Ensemble Café des Chansons met zangeres Charlotte Haesen. Charlotte studeerde jazz aan het Amsterdamse conservatorium. Toen ze op de Noordermarkt in Amsterdam Franse chansons aan het zingen was, liep altvioliste Odile Torenbeek toevallig langs. De muzikale vonk sloeg meteen over en samen stortten ze zich op een chansonprogramma. Speciaal voor dit programma werd ensemble Café des Chansons opgericht, bestaande uit vier musici van het Nederlands Filharmonisch Orkest. Met z'n vijven laten ze hoogtepunten uit het chansonprogramma horen.

Ook pianist Daniël van der Hoeven, voormalig winnaar van de YPF Nationaal Pianoconcours, zal deze avond optreden. 

Kom ook!
Liefhebbers kunnen de uitzending gratis bijwonen. De inloop van de avond is om 19:30 uur en om 20:00 uur start de opname. Wil je erbij zijn? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Museum Beelden aan Zee en meld je aan. Let op: het museum kan niet garanderen dat er voor iedereen voldoende zitplaatsen zijn, maar iedereen is van harte welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening.