Jan Mom

Jan Mom

Jan Mom (Amsterdam, 1955) is één van de presentatoren van Opium. Daarnaast is hij ook presentator van Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Hij studeerde aan de School voor Journalistiek. De afgelopen jaren vervulde hij voor de AVRO de rol van anchor van actualiteiten- en cultuurprogramma’s op Radio 1. Daarvoor was hij onder meer adjunct hoofdredacteur van NOS Nieuws en eindredacteur bij RTL Nieuws.
Mom start in 1976 als verslaggever voor regionale kranten. Hij komt via STAD Radio Amsterdam in 1988 bij de VARA terecht als verslaggever/presentator van actualiteiten- en cultuurprogramma’s op Radio 1 en 2. Hij werkte daarnaast als freelance verslaggever en presentator voor de KRO, NOS, Teleac, NCRV, Radio West , RTV Noord Holland en Talkradio. In 1996 kreeg hij het verzoek om Veronica's Nieuwslijn op te zetten. Een jaar later vervolgde hij zijn loopbaan als eindredacteur bij RTL Nieuws en in 2002 als adjunct hoofdredacteur van NOS Nieuws.

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement