NTR ZaterdagMatinee van 25 augustus 2018

NTR ZaterdagMatinee

Zaterdag 25 augustus 2018, 14:00 - 16:30

NTR ZaterdagMatinee uit het archief NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In de zomermaanden zijn er geen live Matinee-concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, in plaats daarvan klinken hoogtepunten uit het Matinee-archief. Deze zomermaanden een terugblik op het afgelopen seizoen, en een vooruitblik op het volgende. Op 14 april 2018 klonken spannende muzikale vertellingen, The Tell-Tale heart van Willem Jeths en Hertog Blauwbaards burcht van Béla Bartók. Aanvullend een eerdere uitvoering door het Radio Filharmonisch Orkest en violiste Simone Lamsma van het vioolconcert Offertorium van Sofia Goebaidoelina, een werk dat in het nieuwe seizoen opnieuw te horen zal zijn, op 2 februari 2019. Edwin London's hedendaagse koorversie van Bach's Komm süßer Tod fungeert als opmaat tot het aansluitende Matinee Café uit de studio, met als speciale gast : Mathilde Wantenaar. Zij is één van de veertien vrouwelijke componisten uit heden en verleden van wie (nieuwe) werken in het komende seizoen van de ZaterdagMatinee worden gepresenteerd.

Muziek in deze uitzending

Uitzending 25 augustus 2018

14:12

Johann Sebastian Bach & Edwin London

Come sweet death

Groot Omroepkoor

Eric Whitacre

Groot Omroepkoor

Eigen opname NPO Radio 4

NTR

14:09

Sofia Goebajdoelina

Concert voor viool en orkest nr.2, "In tempus praesens" - compleet

Radio Filharmonisch Orkest

Reinbert de Leeuw

Simone Lamsma [viool]

Eigen opname NPO Radio 4;NVT

NTR

14:06

Béla Bartók

Hertog Blauwbaards burcht

Radio Filharmonisch Orkest

Jaap van Zweden

Michelle DeYoung [Judith ; mezzosopraan] & Mikhail Petrenko [Blauwbaard ; bas]

Eigen opname NPO Radio 4

NTR

14:03

Willem Jeths

The Tell-Tale Heart

Radio Filharmonisch Orkest

Jaap van Zweden

Juliane Banse [sopraan]

Eigen opname NPO Radio 4

NTR