Nieuwe juwelen uit de barok

Programma: NTR ZaterdagMatinee

Cappella Mediterranea
Choeur de Chambre de Namur

Leonardo García Alarcón, dirigent

Mariana Flores, sopraan
Julie Roset, sopraan
Carlo Vistoli, countertenor
Valerio Contaldo, tenor
Alejandro Meerapfel, bas

 

Colonna - Mis in e & Credo in c
Giorgi - Improperium expectavit
Colonna - Sacre lamentazioni
Giorgi - Dextera Domini
Giorgi - In omnem terram
Giorgi - Ave Maria
Colonna - Dixit Dominus

Nieuwe juwelen uit de barok
Houdt u ook zo van Giovanni Paolo Colonna? Van Giovanni Giorgi? Na dit concert vast en zeker. Leonardo García Alarcón brengt met zijn Cappella Mediterranea twee onbekende meesters uit de barok naar de NTR ZaterdagMatinee.

Ontdekkingen met Leonardo García Alarcón
De ZaterdagMatinee staat niet alleen bekend om de uitvoering van een grote hoeveelheid nieuwe werken. Ook de introductie van geheel vergeten grootmeesters uit voorbije eeuwen is al jaren een van de rode draden in de programmering. De Argentijnse dirigent Leonardo García Alarcón, die eerder al de barokke componist Michelangelo Falvetti introduceerde, brengt met zijn Choeur de Chambre de Namur en de door hem in 2005 opgerichte Cappella Mediterranea opnieuw twee ware ontdekkingen voor het voetlicht.

Het Ave Maria van Giorgi
De Italiaan Giovanni Paolo Colonna (1637-1695) was als kapelmeester van de San Petroniobasiliek de grote motor achter de religieuze muziek in Bologna. Onder anderen Händel leerde veel van Colonna’s werk. Diens volkomen vergeten landgenoot Giovanni Giorgi, die stierf in 1762, was vooral actief in Rome en Lissabon. Zijn immense oeuvre van voornamelijk religieuze werken bevat een groot aantal juwelen, zoals het eerder door Alarcón op cd gezette Ave Maria. De spannende overgang van de barokke meerstemmigheid naar de klassieke stijl maakt zijn muziek absoluut intrigerend.

Nieuwe juwelen uit de barok

Download programmaboekje

Bestel kaarten

Datum:
zaterdag 20 april 2019 14:15 - zaterdag 20 april 2019 16:30

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
NTR