Gavrylyuks Rachmaninov-reeks, Bartók en Loevendie

Programma: NTR ZaterdagMatinee

Radio Filharmonisch Orkest

Ludovic Morlot, dirigent

Alexander Gavrylyuk, piano

Loevendie - La Calle (opdrachtwerk NTR ZaterdagMatinee - wereldpremière, mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten)
Rachmaninov - Tweede pianoconcert
Bartók - Concert voor orkest

Gavrylyuks Rachmaninov-reeks, Bartók en Loevendie

Alexander Gavrylyuk vervolgt zijn reeks pianoconcerten van Sergej Rachmaninov. Een mooie combi met de werken van Theo Loevendie en Béla Bartók, die hun liefde voor ‘het orkest’ betonen.

Alexander Gavrylyuk in Rachmaninovs bekendste pianoconcert

Op 11 mei 2019 startte de pianist Alexander Gavrylyuk een over meerdere seizoenen verspreide reeks waarin alle werken voor piano en orkest van Sergej Rachmaninov aan bod komen. Dit seizoen staat het Tweede pianoconcert centraal, een populair werk dat Gavrylyuk volgens bachtrack.com al eens ‘exquisite’ speelde.

Liefde voor de jazz en het orkest

Het concert, dat de wederopstanding van Rachmaninov na een duistere depressie betekende, krijgt gezelschap van werken die op vergelijkbare wijze de sfeer van een land transformeren tot meeslepende abstracte muziek. Theo Loevendie viert zijn liefde voor de Amerikaanse jazz in zijn nieuwe La Calle. En Béla Bartók verstopte zijn liefde voor de Oost-Europese volksmuziek in zijn grootse viering van het orkestapparaat, het Concert voor orkest. Met dit werk speelt een van de belangrijkste motoren van de ZaterdagMatinee zich in de schijnwerpers: het immer flexibele en altijd op het hoogste niveau spelende Radio Filharmonisch Orkest.

Gavrylyuks Rachmaninov-reeks, Bartók en Loevendie

Bestel kaarten

Datum:
zaterdag 15 februari 2020 14:15 - zaterdag 15 februari 2020 16:30

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
NTR