Feeëriek harpconcert door Lavinia Meijer

Programma: NTR ZaterdagMatinee

Radio Filharmonisch Orkest

Ludovic Morlot dirigent
Lavinia Meijer harp (foto)

Programma:
Mendelssohn - Ouverture Midzomernachtsdroom
Saariaho - Trans (Nederlandse première)
Stravinsky - De vuurvogel

Feeëriek harpconcert door Lavinia Meijer
De Franse dirigent Ludovic Morlot, het Radio Filharmonisch Orkest en harpiste Lavinia Meijer bezoeken werelden ‘voorbij de onze’. De kracht en schoonheid van Mendelssohns Midzomernachtsdroom, Stravinsky’s Vuurvogel en Trans van Kaija Saariaho...

Stravinsky’s Vuurvogel en de sprookjeswereld van Mendelssohn
Drie componisten met heel verschillende achtergronden vinden elkaar in kleurrijke sprookjes. De verbindende factor is de Franse dirigent Ludovic Morlot. De veelgeprezen chef-dirigent van het Seattle Symphony Orchestra heeft zijn sporen verdiend in de Franse muziek en kan met het Radio Filharmonisch Orkest opnieuw zijn gevoel voor klankschoonheid gebruiken bij Mendelssohns toverachtige Ouverture Midzomernachtsdroom en Stravinsky’s overrompelende verklanking van de mythe van De vuurvogel.

Lavinia Meijer speelt Kaija Saariaho
De Finse componiste Kaija Saariaho, normaliter al goed voor partituren vol wonderschone klankpracht, sluit zich geheel bij dit tweetal aan. Haar in 2015 geschreven Trans voor harp en orkest – het Latijnse voorvoegsel ‘trans-’ betekent ‘voorbij’ of ‘aan gene zijde’ – herdefinieert het feeërieke en sprookjesachtige dat van oudsher aan de harp kleeft. De Nederlandse harpiste Lavinia Meijer is de aangewezen persoon om te bewijzen hoeveel kracht en mystiek deze muziek in zich heeft.

Feeëriek harpconcert door Lavinia Meijer

Download programmaboekje

Bestel kaarten

Datum:
zaterdag 01 december 2018 14:15 - zaterdag 01 december 2018 16:30

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
NTR