geannuleerd concert: Eric Whitacre returns at the Groot Omroepkoor

Programma: NTR ZaterdagMatinee

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Het concert kan meestal nog wel beluisterd worden en in enkele gevallen zijn er ook video-opnames beschikbaar.

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben de autoriteiten per direct een verbod afgekondigd op evenementen met meer dan honderd personen. Daarom kunnen de concerten in de NTR ZaterdagMatinee van 14 maart, 21 maart en 28 maart in Het Concertgebouw niet doorgaan.

Groot Omroepkoor
Eric Whitacre, dirigent

Nicholas van Poucke, piano
Quirine Viersen, cello

Whitacre - Three flower songs
Britten - Five flower songs
Whitacre - The sacred veil (opdrachtwerk Los Angeles Master Chorale, Grant Gershon, Monash University/Academy of Performing Arts en NTR ZaterdagMatinee - Nederlandse première)

Eric Whitacre returns at the Groot Omroepkoor

'The hottest thing in choral music' – Eric Whitacre maakt grote indruk als dirigent en als componist. Koorwerken als Sleep, Water Night en The Seal Lullaby behoren inmiddels wereldwijd tot het meest geliefde koorrepertoire. Met het Groot Omroepkoor bewijst hij opnieuw: 'the fuzz is not about nothing'.

Fusie tussen ‘klassiek’ en ‘populair’

Zijn muziek wordt wel omschreven als 'een fusie tussen klassieke en moderne populaire muziek die direct onder de huid gaat zitten'. Zijn toegankelijke muziek en multimedia-projecten als het Virtual Choir Project via YouTube maken hem 'the hottest thing in choral music'. Eric Whitacre zegt zelf per ongeluk dirigent en componist geworden te zijn, maar het Groot Omroepkoor kan zich nauwelijks een dirigent wensen met een beter begrip van de menselijke stem.

Opdrachtcompositie: The sacred veil

The sacred veil, geschreven in opdracht van onder andere de NTR ZaterdagMatinee, bevat weer alle ingrediënten die de componist Whitacre typeren. Hij baseerde zich op een aangrijpende gedichtencyclus van zijn vriend Tony Silvestri, die daarmee de dood van zijn jonge vrouw verwerkte. Zowel de tekst als de muziek bezingen de dood niet als einde, maar als een weg door een spiegel, een weg naar een andere dimensie.

 

geannuleerd concert: Eric Whitacre returns at the Groot Omroepkoor

Bestel kaarten

Datum:
zaterdag 28 maart 2020 14:15 - zaterdag 28 maart 2020 16:30

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
NTR