Een jonge, nieuwe Mendelssohn

Programma: NTR ZaterdagMatinee

Freiburger Barockorchester

Pablo Heras-Casado dirigent
Isabelle Faust viool (foto)

Mendelssohn - Eerste symfonie
Mendelssohn - Scherzo, Intermezzo en Notturno uit Midzomernachtsdroom
Mendelssohn - Vioolconcert

Een jonge, nieuwe Mendelssohn
Dacht u Mendelssohns Vioolconcert al wel te kennen? Dirigent Pablo Heras-Casado, violiste Isabelle Faust en het Freiburger Barockorchester zullen bewijzen hoe jeugdig, betoverend en vol spanning Mendelssohn óók kan klinken!

Pablo Heras-Casado en Isabelle Faust
“Pablo Heras-Casado brengt Mendelssohn weer terug naar de negentiende-eeuwse basis”, schreef The Irish Times in een lyrische recensie. De krant gaf de cd met Mendelssohns symfonieën de hoogste waardering. Ook violiste Isabelle Faust bleef met het Freiburger Barockorchester onder leiding van Heras-Casado verre van het romantisch geschmier en speelde het Vioolconcert “zoals het ooit bedoeld was”.

Isabelle Faust betovert in Mendelssohn Vioolconcert
De Spaanse alleskunner Heras-Casado dirigeert dit seizoen maar liefst drie Matineeconcerten. Met dit geheel aan Mendelssohn gewijde concert zetten Faust, Heras-Casado en het Freiburger Barockorchester een Mendelssohn neer die in niets lijkt op de componist die we inmiddels wel dachten te kennen. En het werkt: hun Mendelssohn is jeugdig, betoverend, opwekkend, licht en vol inherente spanning. De volledige Mendelssohncyclus die de dirigent met het Freiburger Barockorchester aan het opnemen is, staat al op de nominatie voor vele prijzen. Live doet deze ‘match made in heaven’ er nog een schepje bovenop.

PROGRAMMATOELICHTING

Een jonge, nieuwe Mendelssohn

Download programmaboekje

Bestel kaarten

Datum:
zaterdag 29 september 2018 14:15 - zaterdag 29 september 2018 16:30

Locatie:
Concertgebouw Amsterdam

Omroep:
NTR