NTR Opera Live van 22 juni 2019

NTR Opera Live

Zaterdag 22 juni 2019, 19:00 - 23:00

NTR Opera Live NTR

Presentatie: Hein van Eekert

In deze uitzending

Complete opera's uit de grote (inter)nationale operahuizen, waar mogelijk rechtstreeks. Actualiteiten en veel muziek.
Luidspreker Luidspreker
Interview met Katia Ledoux

Katia Ledoux was finaliste van het 52ste Internationaal Vocalisten Concours. In de productie van Pelléas et Mélisande van De Nationale Opera zingt de jonge mezzosopraan de rol van Geneviève, de moeder van Golaud en Pelléas. We interviewden de zangeres over deze rol, waarvoor ze vier uur in de kamer van de grime-afdeling zit om decennia ouder te worden dan ze in werkelijkheid is. (Foto: Internationaal Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch).

Interview met Katia Ledoux
Debussy - Pelléas et Mélisande

Koninklijk Concertgebouworkest en Koor van De Nationale Opera o.l.v. Stéphane Denève, met Pelléas: Paul Appleby; Golaud: Brian Mulligan; Arkel: Peter Rose; Yniold: Gregor Hoffmann & Maximilian Leicher; Mélisande: Elena Tsallagova; Geneviève: Katia Ledoux; Le médicin: Michael Wilmering; Le berger: Frederik Bergman. (Foto: Matthias Baus, De Nationale Opera)

Debussy - Pelléas et Mélisande
Luidspreker Luidspreker
"Il fait sombre dans les jardins...." en Mélisande, Pelléas, Geneviève

Een fragment uit de opera Pelléas et Mélisande van Debussy waarin Mélisande en haar schoonmoeder Geneviève het kasteel van Allemonde betreden en daar Pelléas treffen. Tussen de twee jongeren ontstaat direct genegenheid, terwijl Mélisande getrouwd is met de broer van Pelléas. Met Elena Tsallagova, Katia Ledoux en Paul Appleby.

Luidspreker Luidspreker
Yniold en Golaud

Scene uit  Pelléas et Mélisande van Claude Debussy: Golaud vermoedt dat zijn tweede echtgenote Mélisande overspelig is met zijn halfbroer Pelléas. Hij ondervraagt daarbij zijn zoontje Yniold en laat het jongetje ook nog eens spioneren door hem in de kamer te laten gluren van  Mélisande. Hij tilt Yniold op om hem door het venster te laten kijken, maar de jongen wordt bang en rent weg. Brian Mulligan is Golaud en Maximilian Leicher is Yniold (zie foto). De foto (DNO/Matthias Baus) is van de productie van De Nationale Opera. De andere vertolker van Yniold was Gregor Hoffmann en die was ook geweldig.

Yniold en Golaud
Luidspreker Luidspreker
Yniold en de herder

Een scene uit Pelléas et Mélisande van Claude Debussy. Het Koninklijk Concertgebouworkest staat onder leiding van Stéphane Denève.
Yniold (Maximilian Leicher) speelt met zijn bal in de tuin, maar die is vastgeraakt onder een steen. Yniold ziet een herder (Frederik Bergman) met schapen voorbij trekken. Waarom zijn de schapen zo stil? "Omdat ze niet op weg zijn naar de stal," antwoordt de herder grimmig.

Yniold en de herder

Muziek in deze uitzending

Uitzending 22 juni 2019

19:24

Uspud - L'Initation

Ciccolini, Aldo

19:21

Sapho - O ma lyre immortelle

Bumbry, Grace

19:18

Romeo et Juliette - Premiers transports

Verrett, Shirley & RCA Opera Chorus

19:15

Debussy, Claude

Pelléas et Mélisande ; Akte IV + Akte V - compleet

Koninklijk Concertgebouworkest

Denève, Stephane

Appleby, Paul [Pelléas, petits-fils d'Arkel; tenor] & Mulligan, Brian [Goland, petit-fils d'Arkel; bariton] & Rose, Peter [Arkel, roi d'Allemonde; bas] & Hoffmann, Gregor [Le Petit Yniold; zang] & Leicher, Maximilian [Le Petit Yniold; zang] & Tölzer Knabe

NVT

NVT

19:12

Debussy, Claude

Pelléas et Mélisande ; Akte I t/m III - compleet

Koninklijk Concertgebouworkest

Denève, Stephane

Appleby, Paul [Pelléas, petits-fils d'Arkel; tenor] & Mulligan, Brian [Goland, petit-fils d'Arkel; bariton] & Rose, Peter [Arkel, roi d'Allemonde; bas] & Hoffmann, Gregor [Le Petit Yniold; zang] & Leicher, Maximilian [Le Petit Yniold; zang] & Tölzer Knabe

NVT

NVT

19:09

Le Diable dans le Beffroi - Savez-vous planter des choux & Valse des tulipes & Polka

Kammerchor St Jacobi Gottingen

19:06

L'Incoronazione di Poppea - Addio Roma

Ledoux, Katia & Maus, Lyndsi

19:03

Pelleas et Melisande - Interlude & Il fait sombre

Micheau, Janine & Gorr, Rita & Maurane, Camille