Meer NPO

De Muziekfabriek Elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur

STER Advertentie

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid. 

Zaterdag 20 juni was fagottist Thomas Dulfer te gast in de studio! Presentatrice Jet Berkhout van De Muziekfabriek daagde hem uit een eigen versie te maken van een bekend klassiek werk. Dat niet alleen, Thomas speelde ook 'Thin Air' van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki.

Calliope Tsoupaki schreef het solostuk 'Thin Air' voor Festivals for Compassion. Met dit initiatief van festival Wonderfeel brengen ruim 25 festivals in Europa een ode aan de compassie en solidariteit die we in de corona-crisis massaal tonen. Thin Air kan gespeeld worden op een breed scala aan instrumenten. Op 20 juni ging Thin Air in première op NPO Radio 4. In maar liefst drie versies: met celliste Maya Fridman namens Festival Classique, met gitarist Wiek Hijmans namens het Holland Festival, en met fagottist Thomas Dulfer namens Wonderfeel. Hoe de versie van Thomas klonk hoor je hier:


Voor Vrij Spel koos Thomas de vrolijke 'Lente' uit Vivaldi's 'Vier Jaargetijden'. De Lente, op fagot? Mis je dan niet een paar instrumenten? Nou, Thomas heeft aan alles gedacht. Meerstemmigheid op de fagot = fagot-galore! Bekijk het Vrij Spel van Thomas:

Het Vrij Spel van Thomas Dulfer